İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şili Meclisi’nden “Karabağ” tasarısı, Bakü’ye kınama

18 Mayıs’ta Şili Meclisinin alt yapısı, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ne (Artsakh) karşı saldırısını kınayan tasarı kabul etti. Bir grup milletvekillerinin hazırladığı 4 madde içeren tasarının oy birliğiyle kabul edildiği bildirildi. Tasarıda, 1 Nisanı 2 Nisana bağlaya gece Azerbaycan Silahli Kuvvetlerince Ermeni topraklarına havan topu ile hava kuvvetlerinin açtığı ateş ile 1994 yılında imzalanan ateşkes rejiminin ihlal edilmesi eleştirildi. Şili Temsilciler meclisi barışa olan bağlılığını yenileyerek Azarbaycan’ı Dağlık Karabağ’a yönelik askeri operasyonları derhal durdurmaya çağırdı.

Tasarı metini şöyle:
“1 Nisanı 2 Nisana bağlayan gece Azerbaycan’ın kara ve hava kuvvetleri, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti ile sınırında ağır havan topu ve roketler kullanarak geniş çaplı saldırıda bulundu. Söz konusu agresyon 1994 yılında imzalanmış ateşkes anlaşması gibi Birleşmiş Milletler’in (BM) anlaşmazlıkların barışçı yollardan çözümüne ilişkin maddeleri ihlal ediyor.
Meclis, sivillerin ve askerlerin ölümüne neden olan agresyonu kınıyor ve askeri operasyonları durdurmaya ile Rusya, ABD, Fransan’ın eşbakanlık yaptığı AGİT Minsk Grubu kapsamında barış müzakereler devam etmeye çağrıyor.”
Tasarının Türkiye’nin Santyago Büyükelçiliği’nin milletvekilerine yaptığı baskınlara rağmen kabul edildiği öğrenildi.

Yorumlar kapatıldı.