İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Medvedev ve Sarkisyan Yerevan’da görüştü

20 Mayıs’ta Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Avrasya Ekonomik Birliği’nin (AEB) hükümetler arası kuruluna katılmak üzere Ermenistan’a gelen Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev’i kabul etti. Medvedev’in Nisyan ayı başında yaptığı ziyaretin Azerbaycan tarafından 1994-1995 yıllarında imzalanan ateşkes anlaşmaları ihlal ettiği bir dönemde gerçekleştirildiğini hatırlatan Sarkisyan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eşbaşkan ülkeleri Dışişleri Bakanları ile bir araya geldiği Viyana’da bu durumu atlatma yönlerini ele aldıklarını bildirdi.

Ateşkes rejimi ihlalerini izlemek ve olayları araştırmak için mekanizmalar kurmak üzerine anlaştıklarını bildiren Cumhurbaşkanı Sarkisyan “Biz bu ihlallerin yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız. Umarım AGİT Minsk Grubu eşbaşkan ülkeleri Dışişleri Bakanları ortaklaşa varılan kararların hayata geçirilmesini takip edecekler” ifadelerini kullandı.

Rusya Başbakanı Medvedyev, Rusya’da  durumun gelişmesine takip ettiklerini ve durumu çözmek için mümkün olduğunca yardım ettiklerini dile getirerek ateşkes rejiminin korunmasını önemsedi.
Medvedev “Bu bağlamda Sizin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Viyana’da  gerçekleştirilen  görüşmeyi ve 1994-1995 yıllarında tarihi anlaşmalarının korunmasını göz önüne alarak Minsk Grubu kapsamında  diyalogu korumak ve  temasları devam etmek ile gelecekte bunun gibi olayların yaşamaması gibi bölgede kalıcı barış ve Dağlık Karabağ sorununun nihayi çözümüne yönelik ileriye gitme gerekliliğini memnuniyetle karşılıyoruz. Rusya, bu karmaşık sorunu çözümüne yardım etti ve etmeye de devam edeceğinde hiç şüpeniz olmasın.”
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.