İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni diasporası Türkiye’nin de ortağı olduğu dev projeye engel olmaya çalıştı

Azerbaycan Demiryolları Kurumu Başkanı Cavid Gurbanov yaptığı açıklamada, Ermeni diyasporasının Türkiye’yi Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Orta Asya’ya bağlayacak Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesi’ne engel olmaya çalıştığını bildirdi… Projenin Gürcistan kısmında 183 km’lik demiryolunun neredeyse tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden yetkili, Gürcistan kısmının 2016 yılında tamamlanacağını bildirdi.Cumhurbaşkanı Edoğan Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun açılışı için tarih verdi. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu, inşasına 2007 yılında Gürcistan, Türkiye ve Azerbaycan arasında yapılan uluslararası anlaşma ile başlandı. (Maksat çamur atmak, nasıl engel olacakmış diaspora bu açılışı belli projeye. HYETERT)

***
Azerbaycan Demiryolları Kurumu Başkanı Cavid Gurbanov yaptığı açıklamada, Ermeni diyasporasının Türkiye’yi Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Orta Asya’ya bağlayacak Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesi’ne engel olmaya çalıştığını bildirdi.
Azerbaycan’ın BTK demiryolunu yapmaya başlaması ile Ermenistan’ın projeden uzak kalması nedeni ile rahatsız olduğunu dilegetiren Gurbanov, projeyi engelleme çalışmalarının halen devam ettiğini bildirdi.
Projenin Gürcistan kısmında 183 km2lik demiryolunun nerddeyse tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden yetkili, Gürcistan kısmının 2016 yılında tamamlanacağını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Edoğan Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun açılışı için tarih verdi
Bakü-Tiflis-Kars demiryolu, inşasına 2007 yılında Gürcistan, Türkiye ve Azerbaycan arasında yapılan uluslararası anlaşma ile başlandı.

Toplam uzunluğu 840 km’ye varan demiryolu hattı, ilk baştan yılda 1 milyon yolcu ve 6,5 milyon ton yük taşıma kapasitesinde çalışacak. Marmaray Projesi’ne paralel olarak yapılan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu Çin’den-Avrupa’ya kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayacak.

Yorumlar kapatıldı.