İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Camala: Uçak Ermenistan’a iner inmez evde olduğumu hissettim

Eurovision 2016 şarkı yarışmasında Ukrayna’yı temsil eden Camala’nın babasının Kırım Tatarı olduğuna Türkiye medyası epeyce geniş yer verdi. Fakat Camala’nın annesinin Karabağlı Ermeni olduğu medyaya pek yansımadı… “Anne tarafım Dağlık Karabağlı. Dedem henüz 5 yaşındayken ailesi oradan Orta Asya’ya sürgün edilmiş. Dayım soyağacımızı ortaya çıkarmaya çalışırken, anneannemin benim için çok önemli Ermeni besteci Aram Khaçaturyan’la akrabalık ilişkisini öğrendi. Çocuk yaşlarımda Kırım’da ün kazanmış ve benim için çok büyük önemi olan besteci, aranjör Genadi Astsaturyan’la tanışma fırsatım oldu. Cazın temellerini bana öğreten, bana hep zor şarkılar dinleten kişi. Astsaturyan’ın ailesinin bir parçası olmuştum, Ermenilerin toplantılarına katılıyordum.”

***
Eurovision 2016 şarkı yarışmasında Ukrayna’yı temsil eden Camala’nın babasının Kırım Tatarı olduğuna Türkiye medyası epeyce geniş yer verdi. Fakat Camala’nın annesinin Karabağlı Ermeni olduğu medyaya pek yansımadı. “Agos” gazetesinden Varduhi Balyan Camala’nın Ermeni kökenlerine ve “1944” şarkısının hikayesine değindi.
Camala ailesinin Ermeni kısmı ile hikayesini Ermenistan’da yayın yapan 168.am sitesine anlattı. Kendisinden dinleyelim: “Anne tarafım Dağlık Karabağlı. Dedem henüz 5 yaşındayken ailesi oradan Orta Asya’ya sürgün edilmiş. Dayım soyağacımızı ortaya çıkarmaya çalışırken, anneannemin benim için çok önemli Ermeni besteci Aram Khaçaturyan’la akrabalık ilişkisini öğrendi. Çocuk yaşlarımda Kırım’da ün kazanmış ve benim için çok büyük önemi olan besteci, aranjör Genadi Astsaturyan’la tanışma fırsatım oldu. Cazın temellerini bana öğreten, bana hep zor şarkılar dinleten kişi. Astsaturyan’ın ailesinin bir parçası olmuştum, Ermenilerin toplantılarına katılıyordum.”
Ünlü Ermeni duduk sanatçısı Civan Gasparyan’ın hayranı olduğunu dile getiren Camala: “1944 şarkısında benim çok iyi arkadaşım Armen Kostandyan duduk çalıyor. İki sene önce Yerevan’da sahne aldım. Uçak Ermenistan’a iner inmez evde olduğumu hissettim. İki günde çokça güzellik gördüm. Ermenistan’a dönmeyi çok istiyorum.”
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.