İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almanya ile “Ermeni soykırımı” krizi yolda

Almanya ile Türkiye arasında yaşanan vize krizine bir yenisi daha geliyor. Alman Parlamentosu, 1915 olaylarını resmen soykırım olarak kabul etmeye hazırlanıyor. Hürriyet’ten Celal Özcan’ın haberine göre, Alman Parlamentosu, 1915 olaylarını resmen soykırım olarak kabul etmeye hazırlanıyor. Mülteci krizi nedeniyle Türkiye ile anlaşmayı tehlikeye sokmamak için ertelenen 1915 olaylarıyla ilgili tasarı 2 Haziran tarihinde Parlamento’nun 173’üncü oturumunda gündeme geliyor.

AB Bakanı Bozkır: Terör yasasını değiştirmemiz mümkün değil.
(video haber http://www.cnnturk.com/video/dunya/volkan-bozkir)
Alman Parlamentosu’nun internet sayfasından duyurduğuna göre, tasarı 1915 olaylarını “Soykırım” olarak niteliyor. Tasarının başlığı, sadece Ermenilere değil başka Hıristiyanlara da soykırım uygulandığı iddiasını içeriyor. 2 Haziran günü önce hükümet partileri ve Yeşiller’in ortak tasarısı ele alınacak.
Dışişleri Bakanı endişeli
Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier, “soykırım” tasarısından endişesini dile getirdi. Tagesspiegel Gazetesi’ne konuşan Bakan, tasarının, çok hassas bir süreci dışarından etkiyle tehlikeye sokacağını söyledi. Tasarı, Türkiye ile mülteci anlaşmasının sürmesi konusunda kararlı olan Merkel hükümetini, Ankara ile yeni bir krizle karşı karşıya getirebilir.

Yorumlar kapatıldı.