İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Viyana’da kritik görüşme

ABD Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Viyana’da bir araya geleceği bir toplantı yapılacağını bildirdi. Aliyev ile Sarkisyan en son geçen yılın aralık ayında İsviçre’de görüşmüştü. 

ABD Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın gelecek hafta Viyana’da bir araya geleceği bir toplantı yapılacağını bildirdi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin gelecek iki hafta boyunca yapacağı seyahatlere ilişkin açıklama yapan Bakanlık, Kerry’nin 16-17 Mayıs’ta Avusturya’nın başkenti Viyana’da temaslarda bulunacağını duyurdu.
Kerry’nin burada İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile Libya’daki Ulusal Mutabakat hükümetine destek amacı taşıyan bir toplantıya başkanlık edeceği belirtilen açıklamada, Kerry’nin ayrıca Uluslararası Suriye Destek Grubu’nun bakanlar düzeyindeki toplantısına katılacağı kaydedildi.
EN SON İSVİÇRE’DE GÖRÜŞÜLMÜŞTÜ
Açıklamada, Viyana’da ayrıca Rusya, Fransa ve ABD’nin Dağlık Karabağ konulu bir toplantı düzenleyeceği ifade edilerek, bu toplantıya Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın katılacağı bilgisi aktarıldı.
Aliyev ile Sarkisyan en son geçen yılın aralık ayında Dağlık Karabağ sorununun çözümü için İsviçre’de görüşmüştü. Geçen ay ise Ermenistan ordusunun işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ’daki mevzilerinden Azerbaycan sivil yerleşim birimlerini ateşe açılması üzerine Azerbaycan ordusu cephe hattında karşı saldırı başlatmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.