İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karabağ’ın bağımsızlığının tanıyacak yasa tasarısı parlamentonun gündemine alınmadı

Ermenistan Parlamentosu Dışilişkiler Komisyonu Dağlık Karabağ’ın bağımsızlığının tanınmasını öngören yasa tasarısının milli meclisin gündemine alınmasını reddetti. Milltvekiller Zaruhi Postanjyan ve Hrant Bagratyan tarafından sunulan yasa tasarısı parlamentonun gündemine alınmayacak.

Oylamadan önce Bagratyan “Arkadaşlar, Karabağ’ın bağımsızlığını tanıyıp biz bir şey kaybetmiyoruz, aksine birleşmiş olduğumuz göstereceğiz. Taliş’te ve Karabağ’ın diğer köylerinde bunu herkes bilmeli” şeklinde konuşup, tasırıyı onaylama çağrısında bulundu.
Komisyon başkanı Artak Zakaryan ise kendisinin Karabağ’ın tanınmasına karşı olmadığını dile getirip “Karabağ’ın bağımsızlığını tanımalıyız, ama henüz zamanı gelmedi, sabırlı olmalıyız” dedi.
Karabağ Bağımsızlığın tanınması hakkındaki yasa tasarısı Ermenistan parlamentosu muhalif milletvekilleri Zaruhi Postanjyan ve Hrant Bagratyan tarafından sunulmuştu.
Ermenistan’ın eski başbakanı, muhalif “Ermeni Ulusal Kongresi” partisinden seçilen milletvekili Hrant Bagratyan 1-4 Nisan’da Karabağ-Azerbaycan cephe hattında meydana gelen yoğun çatışmalardan sonra Karabağ’ın bağımsızlığının tanınması tam zamanı geldiğini söyleyip Ermenistan’ın Karabağ’ın tanınmasından sonra da görüşmelere devam edebileceğinden emin olduğunu ifade etmişti.
Muhalif  “Miras” partisinden seçilen milletvekili Zaruhi Postancyan ise konuyu görüşme sürecine bağlayanlara “Ortada bir görüşme süreci yok ki. Umudumuz kendimiz. Ermenistan, uluslararası hukukun sübjesi olarak, Karabağ’ın bağımsızlığını tanımalı ve Artsakh’ın da uluslararası hukukun sübjesi olmaya yardım etmeli” demişti
Ermenistan Cumhurbaşkanı  Serj Sarkisyan Ermenistan’ın Karabağ Bağımsızlığını, görüşme sürecinin çıkmaza girdikten ve Azerbaycan’ın Karabağ’a karşı geniş çaplı bir savaş başladıktan sonra tanıyacağı açıklamıştı.

Yorumlar kapatıldı.