İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dadyan İçin Sevindirici Haber

İstanbul – “Kiralık ilanı” asılan Dadyan Okulu’nun tarihi binası için CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan devreye girerek binanın kiralanmasından 15 Haziran’a kadar vazgeçildi. Doğan, bu tarihe kadar kendisine iletilen projelerle birlikte Vakıf yönetimiyle görüşecek. Tarihi Dadyan Okulu binası için sevindirici haber dün, Dadyanlılar Günü’nde geldi. Dadyanlılar Günü Dadyan Okulu’nun yeni binasında yapıldı.

 ¬Törene CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, okulun yenilenmesinde katkısı bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, okul yöneticileri ve mezun öğrenciler katıldı.

Törende Dadyan Okulu’ndan 25 ve 40 yıl önce mezun olan öğrencilere plaket verildi ve pasta kesildi. 25 yıl önceki mezunlardan olan Doğan, yaptığı konuşmada hayatta olan ve olmayan tüm öğretmenlerine teşekkür ederek “Okullarımız, çocuklarının ruhlarının ve bedenlerinin sömürüldüğü bir ortamda kendi kimliğini ve kültürünü yaşatarak aydınlık bir gelecek yaşatılabileceğinin umudunu veriyor” dedi.
Doğan “Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Herkes bulunduğu yerden bir şeyler yapabilir” sözleriyle eski okul binası için dayanışma çağrısında bulundu.
15 HAZİRAN’A KADAR ERTELENDİ
Doğan,  daha sonra kiralanması düşünülen eski okul binası için Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Ermeni Kilisesi ve Mektebi Vakfı Başkanı Mesut Özdemir ve vakıf yöneticileriyle görüştü. Doğan’ın aracı olmasıyla eski Dadyan Okulu binası 15 Haziran’a kadar kiralanmayacak. Eski okul binası için proje üretilmesi çağrısında bulunan Doğan, bu tarihe kadar kendisine iletilen projelerle birlikte yeniden Vakıf yönetimiyle bir araya gelecek.
“AMACA UYGUN, SÜRDÜRÜBELİBİR PROJELER”
Doğan’ın çağrısı şöyle:
Bir süredir basına da yansıdığı üzere Dadyan Okulumuzun eski binası, Dadyan Vakfı tarafından kiralığa çıkarılmış durumda. Elbette vakıflarımız kendi imkanlarıyla ayakta duruyorlar ve tasarruflarında bulundurdukları mülkleri de amaçlarına uygun şekilde değerlendirmek durumundalar. Ancak toplumumuzdan bu okulun değerlendirilmesiyle ilgili farklı talepler geldi. Ben de aracı oldum ve bu arayışta köprü görevi üstleniyorum. Lütfen vakfın amacına uygun, sürdürülebilir, rantabl, somut projeleriniz var ise en kısa zamanda bana bildirin. Talepler belli bir seviyeye ulaştığında bir toplantı düzenliyor olacağız. Şimdiden 0-3/3-6 yaş kreşi, huzurevi gibi projeler önerildi. Vakıf yönetimi akla, mantığa, ihtiyaca uygun olduğu sürece Vakfı zarara uğratmayacak projelere açık. Hep birlikte kurumlarımıza sahip çıkalım. Ortak akılla, optimum faydada buluşalım.”
İMZA KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI
Dadyan okulu 1844 yılında Hovannes Bey Dadyan tarafından 1844 yılında inşa edilerek eğitime açıldı. Zamanla ihtiyaca cevap vermeyen tarihi bina yerine modern bir okul binası inşa edilmiş ve öğrenciler de geçen seneden bu yana bu binada eğitimlerini sürdürüyordu. Bir yıldır boş durumda bulunan okul binasını Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Ermeni Kilisesi ve Mektebi Vakfı kiralığa çıkarmıştı. Okulun mezunları başta olmak üzere birçok kesimin tepkisini çeken bu karardan vazgeçilmesi için imza kampanyası da başlatılmıştı.
Bilgi ve iletişim için
İnan Gedik
312 4205750
535 5441663

Yorumlar kapatıldı.