İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Turkey Hill mi? Chobani Yoğurt mu?

Amerika’da Anadolu’nun bir çok ürünü ya Ermeni ya da Rumlar tarafından tescillenmiş. Türkler Amerika’ya 1930’lu yıllarda gitse de daha çok geçim derdine düşmüşler. Anadolu’dan giden Rum ve Ermeniler ise Amerika’da önce zengin olmuş ardından ne kadar Türk markası varsa çoğunu tescil etmişler.

Baklava, Yoğurt, dondurma, ekmek, lahmacun, Ermeni ve Yunan ismiyle satılırken, 1930 yılında bir Amerikalı tarafından kurulan

Turkey Hill (Türkiye Tepesi) markası yoğurt ve dondurmalarını Turkiye ismiyle satarken, 2005 yılında kurulan Tuncelili Hamdi Çoban’ın kurduğu Chobani  markası ise yoğurtlarını Yunan yoğurdu olarak satıyor. ABD’deki Türkler, Amerika’ya geldiklerinde bir çok Türk ürününün Yunan veya Ermeniler tarafından tescil edildiğini dile getirerek “Yoğurt Yunan, Baklava Yunan ve Ermeni, Lahmacun Ermeni Pidesi olarak geçiyor.

Türkler Amerika’da yeni patron olmaya başladılar. Kendi markalarını ürettiler. Bir çok tat Anadolu’nun lezzetleri yeni yeni Amerika’ya girmeye başladı. Türkler Amerika’yı çok geç keşfetti.” diye konuştular.

Yorumlar kapatıldı.