İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa’nın Ermenistan ziyaretinin ayrıntıları belli oldu

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco’nun Ermenistan ziyareti 24 Haziran tarihinde başlayacak. Yerevan’ın “Zvartnots” Havalimanında yapılacak resmi karşılama töreninden sonra Papa, Ermenilerin ruhani merkezi olan Ana Taht Kutsal Ejmiadzin’i ziyaret edecek. Ermenistan Cumhurbaşkanı’nın Basın ve Halkla ilişkiler dairesinden edinen bilgiye göre, aynı akşam Papa ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın görüşmesi yapılacak. Daha sonra Papa, ülkenin diğer üst düzey yetkilileriyle de bir araya gelecek.

Ziyaretin ilk günün sonunda Kutsal Makam Ejmiadzin’de Francisco Papa ile Tüm Ermenileri Katolikosu 2. Garegin’in görüşmesi gerçekleştirilecek.
25 Haziran sabahı Ermeni Soykırımı Anıt Kompleksi ile Soykırım Müzesini ziyaret edecek olan Papa, daha sonra Katolikos ile Gümri şehrine gidecek, orada ayin yapılacak. Bu çerçevede Yot Verk Surb Asdvadzadzin Kilisesine, Kutsal Şehitleri Ermeni Katolik Ana Katedraline de yapılacak ziyaretten sonra Yerevan’ın Cumhuriyet Meydan’ında ekümenik ayin ve barış duası yapılacak.
26 Haziran’da Ermeni Katolik ve Apostolik kiliselerin temsilcisi piskopos ve başpiskoposları ile Kutsal Makamında görüşmeler yapacak olan Papa, daha sonra kutsal ayin ve ekümenik yemek törenlerine katılacak. Aynı gün Ermeni Klisesinin heyeti ile hayırseverlerle öngörülen görüşmeden sonra Tüm Ermenilerin Ruhani Önderi ile ortak bir bildiri imzalayacak.
İki ruhani önder ayrıca Khor Virap Kilisesinde bir dua töreni gerçekleştirecek. 26 Haziran akşamı Papa Francisco , Roma’ya geri dönecek.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.