İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Charles Aznavour ile Yahudi yetkililer iki halkın ortak kaderini konuştu

Uluslararası Raoul Wallenberg Fonu (The International Raoul Wallenberg Fundation)  temsilcileri , Fransalı Ermeni efsanevi şansonye Charles Aznavour ile görüştü. 9 Mayıs’ta New York’ta yapılan görüşme sırasında, Ermeni Soykırımı ile Yahudi Holocaust konuşuldu. Ünlü şansonye, Holocaust sırasında anne babasının, Nazilerden kaçan Yahudileri barındırdıklarını anlattı. Yahudi mısafirleri olduğu için ablasıyla yerde yattıklarını anlatan Aznavour, barınak verdikleri kişilerin isimlerini hatırlayamadı. Şansonya, ayrıca Soykırım ile Holocaust’tan kurtulanlar için şarkılar yazdığını da belirtti.

Uluslararası kurum temsilcileri ise Raoul Wallenberg Fonu’nun kuruluş vtarihine ve hedeflerine değindi.
Holocaust’la ilgili değerlendirmelerde bulunan Aznavour, “Almanlar, Ermeni Soykırımı’ndan örnek aldılar” diye konuştu. Görüşme sırasında ayrıca kendi hayat yolundan da bahseden şansonye, Fransa’da dünyaya geldiğine rağmen kendini bir Ermeni olarak hissettiğini vurguladı. Aynı zamanda Aznavour, anne babasının İstanbul’da görüşüp evlendikleri hikayesini  anlattı.
Efsanevi Ermeni, son dönemde torunuyla İsrail’e gittiğini ve yarı Yahudi olan torununun bar Mitsva töreninin orada yapıldığını da anlattı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.