İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bartholomeos sergi açtı

İzmir Rum Düşünce Derneği ve İzmir Ticaret Odası desteğiyle İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu’nda Rum asıllı İzmirli Ressam Eli Filidis ‘Maiandros’tan Menderes’e’ “Bir Meander Masalı” adlı 21’nci kişisel sergisi açıldı. Sanatçının sergi açılışına İzmir’de bulunan Patrik Bartholomeos, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argiro Papulyas, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Rum Otodoks Cemaati Başkanı Teodora Hacudi, Baş Papaz Pater Kyrilos SSykis’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatsever katıldı.

1 heykel, 1 mozaik masa ve akrilik tekniğiyle hazırlanmış 20 tablonun yer aldığı sergi, ziyaretçiler tarafından beğeniyle incelendi.
Baş Papaz Pater Kyrilos SSykis’in serginin oluşumu ile ilgili bilgilendirme konuşmasının ardından mikrofona gelen Patrik Bartholomeos, eskiden Yunanistan ile Türkiye arasında savaş ve gerginlikler olduğunu, ancak günümüzde çok farklı ve samimi ilişkiler içinde yaşadığımızı belirterek “Bugün yeni şartlar altında yaşıyoruz. Aramızda yakınlaşma, samimi dostluk ve iş birliği var. İzmir Ticaret Odası da bu ilişkilere büyük katkı sağlıyor. Bu günlerimiz için Allah’a şükrediyoruz. Kültürel etkinlikler bu ilişkileri ileri düzeye taşımakta önemli bir etki sağlıyor” dedi.
Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Papoulia da İzmir’de görev yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, burada yakınlarının bulunduğunu ve kentin “gönüllerinin incisi” olduğunu ifade etti.
Daha sonra söz alan İTO Başkanı Demirtaş, “Hepimize zenginliklerimizi hatırlatan bu eserleri nedeniyle Eli Filidis’e ve odamızı onurlandırdığı için Patrik Hazretlerine teşekkür ediyorum. Bu sergi birlikte yaşamayı, sevmeyi, ötekini anlamayı, saygı göstermeyi, anlatmayı ve yeni kültürlerle tanışmayı amaçlıyor” dedi. Konuşmaların ardından sergiyi dolaşan Bartholomeos, anı defterine duygularını yazdı. Sergi 19 Mayıs Perşembe gününe kadar ziyarete açık kalacak.

Yorumlar kapatıldı.