İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Alman entelektüellerden Merkel’e Ermeni Soykırımı çağrısı

Alman entelektüeller Almanya Başbakanı Angela Merkel’e ve Bundestag’a Ermeni Soykırımı’nı tanımaya çağıran mektup gönderdiler. Aralarında Türk kökenli Alman film yönetmeni Fatih Akin’in de bulunduğu entelektüellerin Alman “Die Zeit” gazetesinde yayınlanan mektubunda, 2 Haziran’da Bundestag’da görüşülecek Ermeni Soykırımı yasa tasarını kabul etme çağrısı yapılıyor.

“2 Haziran’da net bir tutum göstererek Ermeni halkına uygulanan suçu kendi adı olan “soykırım” kelimesiyle adlandırma” çağrısında bulunan entelektüeller mektupta “Düşünelim ki yaşadığımız Almanya’da Holokost inkar ediliyor. Bu suçun devamı anlamına gelmez mi?” ifadesine vurgu yaptılar.
Mektupta “Avrupa temel değerlerine uymaya ve ifadelerinizi netleştirmeye çağırıyoruz. Ermeni Soykırım’ın inkar edilmesi yeni şiddet için zemin oluşturuyor. 1915 yılında Ermenilere “terörist” adı vererek mal varlıklarını ele geçirdiler, şimdi ise 2015 yılında Türkiye’de 5 binden fazla Kürt nüfusu katletildi. Onlara da “terörist” diyorlar.  Bütün bunlar, Türkiye’nin  kendi tarihi ve geçmişi ile yüzleşmeyi reddettiği ve uluslarararsı toplumun Türkiye’nin bugünkü faaliyetlerine cevap vermediği için yaşanıyor” ifadelerine yer verildi.
Hatırlanacağı üzere 2 Haziran’da Almanya meclisinde Ermeni Soykırımı konusu ele alınacak.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.