İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’dan ‘nükleer silah’ açıklaması

Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eduard Şarmazanov, ülkesinin nükleer silah üretme planı bulunmadığını söyledi. Eski Ermenistan Başbakanı Hrant Bagratyan, Erivan’ın nükleer silah üretme imkanına sahip olduğunu söylemiş, ardından da “Nükleer silaha sahibiz” diye eklemişti… Eski başbakanın sözlerine açıklık getiren Şarmazanov, Bagratyan’ın kendi görüşünü dile getirdiğini belirterek, “Ermenistan, nükleer elektrik santralini barışçıl amaçlarla ve elektrik enerjisi üretmek için kullanıyor. Ermenistan hükümeti, nükleer silah üretme niyetinde değil” dedi.

***
Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eduard Şarmazanov, ülkesinin nükleer silah üretme planı bulunmadığını söyledi.
Eski Ermenistan Başbakanı Hrant Bagratyan, Erivan’ın nükleer silah üretme imkanına sahip olduğunu söylemiş, ardından da “Nükleer silaha sahibiz” diye eklemişti.
Eski Ermenistan Başbakanı Hrant Bagratyan
© FOTOĞRAF: WİKİPEDİA
Eski Ermenistan Başbakanı: Nükleer silahımız var
Eski başbakanın sözlerine açıklık getiren Şarmazanov, Bagratyan’ın kendi görüşünü dile getirdiğini belirterek, “Ermenistan, nükleer elektrik santralini barışçıl amaçlarla ve elektrik enerjisi üretmek için kullanıyor. Ermenistan hükümeti, nükleer silah üretme niyetinde değil” dedi.
‘BÖYLE KONUŞTUĞUNA GÖRE, BİR BİLDİĞİ VARDIR’
Ermenistan Devimci Federasyonu Partisi yetkilisi Armen Rüstemyan ise, “Böyle konuştuğuna göre, bir şeyler biliyor. Bagratyan akıllı bir kişi, başbakanlık yaptı. Böyle bir açıklama için gerekçesi vardır. Biz, nükleer enerjiyi geliştiren bir ülkeyiz. Başka bir şey demeyeceğim, bu bir askeri sır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapatıldı.