İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni gençler Garo Paylan için harekete geçti

Bir grup Ermeni gençler, TBMM Ermeni milletvekili Garo Paylan’ın can güvenliğini sağlamak talebiyle Yerevan Birleşmiş Milletler (BM) ofisinin önünde barış mitingi düzenleyecek. Facebook sosyal ağında, “Ben Garo Paylan’ım” başlıklı bir etkinlik daveti oluşturuldu. Etkinlik hakkındaki yazıda ise şu ifadelere yer verildi: “1915’te Osmanlı Deveti tarafından gerçekleştirilen Soykırım’ın kurbanları anısına 24 Nisa’da bir konuşma yapan Türkiye Meclisi Ermeni milletvekili Garo Paylan, bu konuşmadan sonra meclis toplantılarından birisinde planlı ve hedefli saldırıya maruz kaldı.

Ermeni olduğundan dolayı Paylan hakkında küfürler ve diğer ırkçı ifadeler yapıldı. Türk sosyal medyasında artık Garo Paylan’ı Hrant Dink gibi öldürme çağrıları yapılıyor. Garo Paylan’ın hayatı tehlikede. Biz, bu girişimimizle, kendi hayatını tehlikeye atarak Türkiye’de Ermeni Soykırımın’dan, Ermeni kimliğinin korunmasından söz eden Ermeni milletvekiliye destek vermek istiyoruz.
Biz Garo’nun yanındayız ve onun can güvenliğinin sağlanmasında ısrarlı olacağız. Bu nedenle Ermenistan’daki BM ofisine başvurarak Türkiye’ye ölçülü olma ve üstlendiği sorumlulukları yerine getirme çağrısında bulunulmasını talep edeceğiz.
Kısa süreli bir mitingten sonra BM’e bir mektup vereceğiz. BM’e kendi misyonunu hatırlatmak ve üye ülkeleri de BM için şart olan koşulları kabul ederek bunlara uymaya zorlamak gerekiyor.”
Eylem, 11 Mayıs saat 11:30’da başlayacak. Yerevan’ın Cumhuriyet Meydanı’ndaki “Haypsot” binasının karşısında toplanacak olan grup, oradan BM ofisine doğru hareket edecek.
Hatırlanacağı üzere, 2 Mayıs’ta TBMM anayasa komisyonunda dokunulmazlık konusu tartışılırken HDP ve AKP milletvekilleri arasında kavga çıkmıştı. HD PErmeni  Garo Paylan’a yönelik planlı saldırı gerçekleştirilmişti.
Garo Paylan yaşananları şöyle anlatmıştı: “Burada Ermeni olma durumundan söz edebiliriz. Çünkü oradaki söylemler direkt olarak kimliğim üzerine nefret söylemleri. Hazmedemedikleri şey şu: Ermeni kimlikli birisi, onların yalanlarını ortaya çıkarıyor ve dik duruyor. Onlar karşılarında biat eden Ermeni görmek istiyorlar. Hak mücadelesi veren bir Ermeni olarak doğrudan hedefe konmuşum ve linç girişimine uğradım.”
4 Mayıs’ta ise ABD Ermeni Davası Konseyi (ANCA) İcra Direktörü Aram Hambaryan,  ABD’yi, HDP Ermeni milletvekili Garo Paylan’a karşı Türk saldırılarını kınamaya çağırmıştı.

Yorumlar kapatıldı.