İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Neden hiç Yahudi general yok

Neden halen de numunelik de olsa bir tane Yahudi veya Ermeni General mevcut değil. Hangi askeri okul’a Gayri Müslim kabul ediliyor? Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, yeni anayasada laiklik maddesinin kaldırılması gerektiğini söyledi. Demokratik bir ülkede her birey istediği görüşü söyleme serbestisine sahiptir kuşkusuz. Ancak Mevcut anayasa çerçevesinde Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilemeyeceği hatta bunun teklif bile edilemeyeceği yazıyor. Nasıl aksi yapılabilir ben bilmiyorum, ancak sormak istediğim laiklik ilkesine bu denli sıkı sarılan muhaliflerin ne zaman bu maddeyi işlettikleri ve laiklik karşıtı durumlara itiraz ettikleridir.

İsterseniz önce laiklik ne demek ona bakalım:
Türk Dil Kurumu şöyle diyor:
1. isim Laik olma durumu, laisizm
2. hukuk Devlet ile din işlerinin ayrılığı, devletin, din ve vicdan özgürlüğünün gerçekleşmesi bakımından yansız olması, laisizm
“Türkiye Cumhuriyeti, laikliği umdeleri arasına koymakla dini, tecavüzden, istismardan, menfaate, şerre alet etmekten kurtardı.” – O. S. Orhon
Yani Devletin bireylerin inançlarına karışmadığı ve devlet işlerine de karıştırılmadığı bir adalet sistemi de diyebiliriz. Tabii ki her birimiz istediği gibi genişletip daraltabilir. Ana esas budur ki Devlet bireylerin inançlarına karışmamalı ve her birine eşit mesafede durmalıdır. Sayın Erdoğan da aynısını söyledi geçenlerde.
Peki 1937 yılında Anayasaya giren laiklik ilkesini doğru kullandık mı ve gereği ile laik olabildik mi?
Bence asla olamadığımız gibi halen de olmamakta direniyoruz.
En çarpıcı ve CHP’nin hiç bir zaman affedilemeyeceği laiklik karşıtı duruşu, türban konusunda takındığı tavır olmalıdır. Çünkü insanların inançlarına, devletin karışmama ilkesine alenen karşı çıkılmış ve bunun sonucu olarak da AKP’nin eline iktidar olma kozu sunulmuştur.
Nasıl olabilir ki devlet halen farklı inanç gruplarına, değişik mesafelerde durabiliyor ve Sünni inançta olan Müslümanlar’a yapılan mali destek Alevi Müslümanlar’a yapılmamaktadır. Hatta madem ki eşit vatandaşlarız ne demeye Yahudi Sinagoglara ve Hahambaşılığına mali yardım yapılmaz Keza Ermeni ve Rum Kiliselerinin de Papaz kadro maaşları Devlet tarafından ödenmez.
NEDEN YAHUDİ VEYA ERMENİ GENERAL YOK
Madem ki laik bir devletiz, gelmiş geçmiş CHP, AP, ANAP, ve MHP RP hükümet ve koalisyonları GM (General Motor veya Gayri Müslim) İbaresini askerlik dosyalarından kaldırmadılar. Neden halen de numunelik de olsa bir tane Yahudi veya Ermeni General mevcut değil. Hangi askeri okul’a Gayri Müslim kabul ediliyor? Hangi Polis Akademisine Yahudi veya Rum Polis alınıyor? Ben Müracaat etmiştim sessizce arkadaşım sen Yahudi olarak polis olamazsın demişlerdi.
Kısaca asla laik olamadık. Bu gidişler olamayacağız da…
Yani işin Türkçesi laik değiliz ama başımıza ne gelirse bunlara layığız…
Rafael Sadi

Odatv.com
http://odatv.com/neden-hic-yahudi-general-yok-0905161200.html

Yorumlar kapatıldı.