İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Bartholomeos Selçuk’ta Ayin Yönetti

Aziz Yuhanna Yortusu’na ev sahipliği yapan Selçuk’ta bulunan Fener Rum Patriği Bartholomeos, Saint John Kilisesi’nde Aziz Yuhanna’nın ölümü sebebiyle düzenlenen ayini yönetti. Sabah saatlerinde Saint John Kilisesi’nde Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tarafından karşılanan Patrik Bartholomeos, Aziz Yuhanna’nın ölüm yıl dönümü sebebiyle düzenlenen ayine katıldı.

Hz. İsa’nın en genç havarisi olan ve incilin yazarlarından biri olan Aziz Yuhanna’nın ölümü nedeniyle düzenlenen ayine, kökleri İzmir’e dayanan Rodos, Selanik, Midilli, Sakız, Samos ve Kavala’dan çok sayıda Hıristiyan katıldı. Patrik Bartholomeos’un yönettiği ayinde ilahiler okundu, dualar edildi. Gürcüce, Yunanca, Rusça ve Türkçe duaların okunduğu ayine Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia da katıldı.
Ayin sonrası Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’yı makamında ziyaret eden Bartholomeos, daha sonra Selçuk Belediyesi’ne geçti. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın kapıda karşıladığı Patrik Bartholomeos’a, İzmir Rum Ortodoks Kilisesi Başrahibi Kyrillos Sykis ve Avusturya Metropoliti Arsenios da eşlik etti.
“ORTAK DUYGULAR İÇERİSİNDEYİZ”
Fener Rum Patriği Bartholomeos’u Selçuk’ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Bakıcı, “Patrik Bartholomeos’u ne zaman Selçuk’ta ağırlasak memnuniyetimiz bir kat daha artıyor. Her zaman söylediğim gibi birlikte olmak, sizleri burada ağırlamak memnuniyetin yanı sıra bizim için bir görev olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla bu konuda bundan sonra yapılacak birçok açılımı birlikte gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Sadece 8 Mayıslar’da değil her zaman Fener Rum Patriği Bartholomeos ile bir arada bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu topraklar hepimizin, burada medeniyetler buluşmuş. Bizler ortak duygular içerisinde hareket ediyoruz” diye konuştu.
“KENDİMİZİ EVİMİZDE HİSSEDİYORUZ”
İzmir’e, Selçuk’a her gelişlerinde mutluluk duyduklarını ve burada hiçbir zaman yabancılık çekmediklerini belirten Fener Rum Patriği Bartholomeos, “Özellikle Selçuk Kaymakamı ve Selçuk Belediye Başkanı son derece nazik, kibar, misafirperver dostlarımızdır. Ben burada kendimi evimde hissediyorum. Geçen yıl Şubat ayında burada bir ayin yapmıştık. Bu yıl da Aziz Yuhanna Yortusu için geldik. Selçuklular’a Allah’ın bütün nimetlerinin üzerinde olmasını diliyoruz” dedi.
Karşılıklı hediyelerin verildiği ziyaretin ardından Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberindekiler Şirince’yi gezdi.

Yorumlar kapatıldı.