İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Paralel çete rızkımızı lobilere peşkeş çekti’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son Amerika ziyaretimizde, konferans vermek üzere gittiğimiz binanın önünde gördüğümüz utanç tablosu, bu çetenin artık kimlerin oyuncağı olduğunun en son örneğidir. Bölücü terör örgütünün mensuplarıyla, Ermeni diasporasıyla birlikte hareket etmekten, aynı safta yer almaktan çekinmeyen Paralel ihanet çetesinin mensupları adeta ülkeleriyle hiçbir bağlarının kalmadığını ilan ediyorlar. Ermeni Asala örgütünün mensuplarıyla bir aradaydılar, YPG ile bir aradaydılar ve orada el ele onların bayraklarının önünde, paçavralarının önünde bize karşı slogan atıyorlardı. Bölücü örgütün temsilcileri de canlı bombaları temize çıkarmaya çalışıyor. Ana muhalefet de lojistik sağlıyor. Ekonomide de kötüye gidilmesini isteyenler var. Spekülasyonlarla servetine servet katmaya alışmış simsarlar emellerine ulaşamayacaklar.”

***
 ‘Paralel yapı’nın Ermeni diasporası ile işbirliği içinde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Paralel çete milletimizin çocuklarının rızkından keserek verdikleri ayrı Türkiye karşıtı lobilere peşkeş çekti” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da STK temsilcilerine seslendi. Türkiye’nin küresel krizlere karşı direnç kazandığını söyleyen ve “Dünyanın en ücra köşesindeki bir ülke dahi hapşırsa nezle olan bir Türkiye’den küresel krizlere direnç kazanmış, kendi imkanlarıyla bu krizleri aşan bir Türkiye’ye geldik” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından paralel yapının Ermeni diasporasıyla aynı safta olduğunu söyleyerek “Paralel çete, milletimizin çocuklarının rızkından keserek verdikleri hayrı Türkiye karşıtı lobilere peşkeş çekti. Hizmet diyerek devşirilen Anadolu çocukları ülkemizin itibarını lekelemek için kullanılıyor” şeklinde konuştu ve özetle şunları söyledi:
 ‘ASALA bile bize karşı’
 “Son Amerika ziyaretimizde, konferans vermek üzere gittiğimiz binanın önünde gördüğümüz utanç tablosu, bu çetenin artık kimlerin oyuncağı olduğunun en son örneğidir. Bölücü terör örgütünün mensuplarıyla, Ermeni diasporasıyla birlikte hareket etmekten, aynı safta yer almaktan çekinmeyen Paralel ihanet çetesinin mensupları adeta ülkeleriyle hiçbir bağlarının kalmadığını ilan ediyorlar. Ermeni Asala örgütünün mensuplarıyla bir aradaydılar, YPG ile bir aradaydılar ve orada el ele onların bayraklarının önünde, paçavralarının önünde bize karşı slogan atıyorlardı. Bölücü örgütün temsilcileri de canlı bombaları temize çıkarmaya çalışıyor. Ana muhalefet de lojistik sağlıyor. Ekonomide de kötüye gidilmesini isteyenler var. Spekülasyonlarla servetine servet katmaya alışmış simsarlar emellerine ulaşamayacaklar.”
 ‘400 dönüm yer’
 aralel yapı’ iddialarına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden başka bir devlet asla. Neymiş o? Paralel devlet. Boşuna heveslenmesinler. İşte Amerika’da kendilerine 400 dönüm yer vermişler. Herhalde onların devleti orası. Ne olacak? Biz diyoruz ki legal görünüm altında illegal çalışmaları yapan bu kişiyi ya deport edin veyahut bize gönderin. Ve oradan ülkemin içini karıştırıyor. Gereği neyse biz de bunu yapıyoruz. Yapacağız. Bir kısmı kaçıp Amerika’ya, Avrupa’ya gidiyor. Bir kısmı da şu anda hapishanede yaşıyor. Tek devletimiz var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Başka bir şey asla” dedi.
‘Meydan okurken…’
Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan, “Çukur siyasetiyle Türkiye’yi bölmeye, parçalamaya çalışanlara inat biz; kapılarımızı tüm dünyaya açıyoruz. Şunu unutmayın. İslam dünyası Türkiye’ye bakıyor. Türkiye de size bakıyor size. Gerektiğinde tüm dünyaya meydan okurken, arkamda ülkemizin tamamının özellikle de Malatyalı kardeşlerimin olduğunu biliyorum. Ve yine biliyorum ki herkes sussa Malatyalı susmaz. Herkes ümidini kaybetse Malatyalı kaybetmez. Herkes teslim olsa Malatyalı teslim olmaz. Çünkü Malatyalı mücadele insanıdır” diye konuştu.
 4 sütun vurgusu
 Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet vurgusu yapan Erdoğan, “4 sütun üzerinde yükselen bir Türkiye. Eğer bunlardan biri sallanırsa inanın bana bizi bu topraklarda bir gün dahi yaşatmazlar. 79 milyonla biz tek milletiz. Bizi ayıramayacaklar. Bizi bölemeyecekler. Bizi ayırmak, bölmek isteyenler bunun bedelini Temmuz’dan bu yana ödedikleri gibi kazdıkları çukurlarda kendileri gömülecekler. Tek bayrak, bayrağımıza eş bayrak yok. Şehitlerimiz var, ama bilesiniz ki şu anda binlerce de teröristi Allah’ın izniyle onları o çukurlara gömdük. 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bu vatan topraklarında operasyon yapılamaz. Boşuna heveslenmesinler. Bu vatan toprakları Türkiye Cumhuriyeti vatan topraklarıdır. Burada operasyon yok” dedi.

Yorumlar kapatıldı.