İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bakırköy Dadyan Ermeni Okulu “sahibinden.com” sitesinde kiralığa çıkarıldı

Bir seneden beri boş duran Bakırköy Dadyan Okulu, Dzınunt Surp Asdvadzadzni Ermeni Kilisesi ve Mektebi Vakfı tarafından “sahibinden.com” sitesinde kiralığa çıkarıldı. “Bakırköy’de komple bina bahçeli kiralı” başlığını taşıyan kiralık ilanında “okul konseptine uygundur” denildi. İlana sosyal medyadan eleştiriler yağarken, okulun mezunları da “change.org” sitesinde “Hovhannes Bey Dadyan’ın Binası’nın asıl sahibi biziz” başlığıyla bir imza kampanyası başlattı.

Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Ermeni Kilisesi ve Mektebi Vakfı’na hitaben hazırlanan kampanyada, “Hovhannes Bey Dadyan’ın 1844’te inşa ettiği okulumuzu “Sahibinden.com”da gördük. 170 yıllık tarihinde binlerce çocuğun eğitim yuvası olmuş güzelim okul binamızın parayı verenin düdüğü çaldığı bir ticarethaneye dönüştürülmesini istemiyoruz. Ermeni Vakıfları’nın bu kadar imkânları varken, “yuvamızı” elden çıkarmaya ihtiyaç duyacak kadar düştüklerine inanmak istemiyoruz”. denildi.
“Agos” gazetesi, konuyla ilgili Dzınunt Surp Asdvadzadzni Ermeni Kilisesi ve Mektebi Vakfı Başkanı Mesut Özdemir’le konuştu. Başkan, bu tarihi binanın bir Ermeni üniversitesi olarak kullanılmasını istediğini, bu teklifi defalarca dile getirdiğini fakat kimsenin ses çıkarmadığını söyleyerek, ” Binayı yıllarca o haliyle boş bırakamayız. Aksi taktirde yıpranır ve çöker. Ayrıca vakfım için gelir elde etmek zorundayım. Öncesinde ekspertiz yaptırdık daha sonra da bir firmayla anlaştık. Kiralayacak olanlar da büyük ihtimalle eğitim amaçlı kullanacaktır.” iadelerini kullandı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.