İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan’dan AB’ye: Sen yoluna, biz yolumuza

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye ‘vize serbestisi’ için tavsiye kararı alan Avrupa Komisyonu’na “Biz yolumuza gidiyoruz, siz de yolunuza gidin” sözleriyle seslendi. Erdoğan, “Vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz diyorsunuz. Terör saldırısı altındayken kusura bakmayın biz bir şey değiştirmeyiz. Siz yolunuza biz yolumuza” dedi. (Eğer Türkiye AB hedefinden vazgeçerse hepimiz için tehlike zilleri çalacak demektir. HYETERT)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüp Belediyesi hizmet binası ve toplu açılış töreninde konuştu.
Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:
Davutoğlu’na teşekkür
“Biliyorsunuz iktidar partisi olan AK Parti 22 Mayıs’ta kongreye gitme kararı aldı. Sayın başbakan da bu kongrede aday olmayacağını açıkladı. Bu kararın ve aynı zamanda sayın başbakanın aday olmama kararının hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Öncelikle sayın başbakana yaklaşık 20 aydır başbakanlık sürecinde vermiş olduğu kıymetli hizmetler için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.
“22 Mayıs’ta seçilecek kişi sayın Davutoğlu’ndan bu bayrağı devralacak ve hizmet yarışı sürüp gidecek. Önemli olan çalışmalarımızla milletimizin ve rabbimizin huzurunda ibra olmaktır. 40 yıllık dava arkadaşlarımın içinde bulunduğu, kurucu genel başkanı olduğum 12 yıla yakın süre başbakanlığını yürüttüğüm parti ile gelişmeleri yakından takip etmem birilerini rahatsız ediyor. Neden rahatsız oluyorsunuz, bundan daha doğal ne olabilir? Cumhurbaşkanı olmam arkadaşlarımla ilişkimi keseceğim anlamına gelmez.
Başkanlık
“Benim başkanlık sistemi konusunu gündeme getirmemin sebebi, milletimiz 2007 anayasa değişikliği ile hukuki alt yapısı hazırlanan 10 Ağustos 2014 seçimi ile de fiili adımı atılan bu yeni dönemin faydasını görmüştür.
“Bilhassa 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasındaki belirsizlik döneminin güçlü cumhurbaşkanlığı sayesinde krize meydan verilmeden geçilmesi milletimizin memnuniyetini daha da arttırmıştır. Geldiğimiz noktadan geriye dönüş yoktur. Yeni anayasanın diğer ihtiyaçlarla birlikte, milletimizin tercihi ve onayı ile hazırlanacağına da inanıyorum.
“Meclis Genel Kurulu’nda olanları görüyorsunuz değil mi? Komisyonlar da olanları görüyorsunuz değil mi? Başkanlık sisteminin olduğu bir ülkede bunları göremezsiniz. Bunlar tabi, Meclis’i terörize etmeye çalışıyorlar ama bunlara milliyetperver parlamenterler fırsat vermediler.
“Başkanlık sistemine geçtikten sonra milletimizin teveccühüyle, bu göreve gelecek kişi Türkiye’nin birinci başkanı olarak göreve başlayacak. Bu değişimden korkmaya gerek yok, herkesten bu değişime destek vermesini bekliyoruz. Yeni anayasa ve başkanlık sistemini hayata geçireceğiz. Başkanlık sistemini bir an önce milletimizin onayına sunmamız gerekiyor.”
Bangladeş
“Suriye’de 12 milyon insan mağdur edilmiş, 600 bine yakın masum katledilmişken, hiçbir Müslüman bu vebalden kendini ayrı tutamaz. Şu anda Bangladeş’teki gelişmelere sessiz kalanlar da bu vebalden kurtulamaz.
Vize serbestiyeti
“Türkiye dört bir yanından terör örgütlerinin ve onlara destek olan güçlerin doğrudan dolaylı saldırısı altında iken şu anda AB, bakın ‘Vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz’ diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu’nun yanında çadır kuran teröristlere müsaade ederken bu zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz?
“Teröristlere çadır kurdurtacaksın ve onlara orada imkan sağlayacaksın ve bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin. Bize de ‘Vize kaldıracağım bunun şartı, şunu değiştirmen’. Kusura bakma, hadi bakalım biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla da anlaş.”

Yorumlar kapatıldı.