İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

9 Mayıs “Avrupa Günü” Türkiye’nin Dört Bir Yanında Kutlanıyor

Avrupa Birliği’ne giden yolun temellerini atan Schuman Bildirgesi’nin yıl dönümü, bu sene de, Türkiye çapında bir dizi etkinliğe sahne olacak. 7-8 Mayıs tarihlerinde Ankara CerModern’de başlayacak etkinlikler 20 ilde iki hafta boyunca devam edecek. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjoerg Haber’in ev sahipliğinde gerçekleşecek Ankara etkinliklerinin ikinci gününe Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Volkan Bozkır ile AB üye ülkelerinin büyükelçileri de katılacak.

Avrupa Birliği’ne uzanan yolda en önemli köşe taşlarından birisini oluşturan 1950 tarihli Schuman Bildirgesi’nin yıl dönümünü simgeleyen “Avrupa Günü” kutlamalarının 7-8 Mayıs tarihlerindeki odak noktası, Ankara CerModern olacak. Cumartesi günü, AB ülkelerinin tanıtım standlarının yanı sıra, atölye çalışmalarından film gösterimlerine çocuklara özel birçok etkinliğe sahne olacak olan CerModern’de, Pazar günü de “Anneler Günü”ne özel yemek atölyeleri yapılacak, film gösterimleri ve konserler gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 15.00’te AB Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Volkan Bozkır, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjoerg Haber, Hollanda Büyükelçisi Sayın Cornelis van Rij, Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın Pavel Kafka, Danimarka Büyükelçisi Sayın Ruben Madsen, Letonya Büyükelçisi Sayın Atis Sjanits, Portekiz Büyükelçisi Sayın Jorge Cabral, Slovakya Büyükelçisi Sayın Anna Turenicova, Slovenya Büyükelçisi Sayın Igor Jukič, İsveç Büyükelçisi Sayın Lars Wahlund ile diğer üye ülke temsilcileri, basın ve konuklarla bir araya gelecek.
Vatandaşların CerModern’deki Avrupa Günü etkinliklerine katılımını kolaylaştırmak için hafta sonu boyunca Ankara’nın çeşitli noktalarından ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.
Etkinlikler çerçevesinde düzenlenen geleneksel Avrupa Günü resepsiyonlarının ilki 9 Mayıs tarihinde Ankara’da, ikincisi ise 10 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek.
Tarih/Saat: AB Bakanı Sayın Bozkır ve Büyükelçilerin katılımı: 8 Mayıs, 15.00
                   Etkinlikler: 7-8 May 10.00-18.00
Yer:             CerModern, Ankara
Not: Etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgiyi ( http://www.avrupa.info.tr ) adresinde bulabilirsiniz. 
Konserler Delegasyonu’nun YouTube hesabında ( https://www.youtube.com/c/EUinTurkey ) paylaşılacaktır.
Daha fazla bilgi için:
Can İzbul, Tel: (+90) 532 665 05 85 / Sümbül Eren: (+90) 533 311 46 85
can.izbul@ext.eeas.europa.eu  / sumbul.eren@eeas.europa.eu 

Yorumlar kapatıldı.