İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Babayan: Ermenistan tarafından DKC’nin tanınması Azerbaycan’ın yapıcı tutumuna bağlı

DKC Cumhurbaşkanlığı Basın sözcüsü Davit Babayan’dan geldi. Babayan bunun önemli bir süreç olduğunu belirterek ″Bu hemen tanınma anlamına gelmiyor, ancak sürç devam ediyor ve çok önemli. İlk elde bu Ermenistan’ın bölgede barış ve istikrar çabasında olduğunu ortaya koyuyor. Erivan’ın resmi duyurusunda, DKC’nin bağımsızlığının Azerbaycan’ın yeni agresyası durumunda tanınacağı söylenmekte.  Böylece süreç Azerbaycan’ın yapıcı tutumuna bağlı. İlham Aliyev ve ekibinin yeni bir maceraya atılmaları durumunda DKC’nin bağımsızlığı tanınır.

***
Ermenistan tarafından DKC’nin tanınması Azerbaycan yönetiminin yapıcı tutumuna bağlı. Beyan,  Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin(DKC) tanınma sürecini yorumlamasını rica ettiğimiz DKC Cumhurbaşkanlığı Basın sözcüsü Davit Babayan’dan geldi.
Babayan bunun önemli bir süreç olduğunu belirterek ″Bu hemen tanınma anlamına gelmiyor, ancak sürç devam ediyor ve çok önemli. İlk elde bu Ermenistan’ın bölgede barış ve istikrar çabasında olduğunu ortaya koyuyor. Erivan’ın resmi duyurusunda, DKC’nin bağımsızlığının Azerbaycan’ın yeni agresyası durumunda tanınacağı söylenmekte.  Böylece süreç Azerbaycan’ın yapıcı tutumuna bağlı. İlham Aliyev ve ekibinin yeni bir maceraya atılmaları durumunda DKC’nin bağımsızlığı tanınır.
Bu aynı zamanda barış ve istikrara yönelik gayretlerimizle beraber, Dağlık Karabağ’ın statüsünün ilerde şüphe altında bırakılamıyacağı yönünde uluslararası topluma da mesajdır″ dedi.
Hatırlatalım: Ermenistan Bakanlar Kurulu bugün 5 Mayıs’ta gerçekleşen oturumunda, milletvekilleri Zaruhi Bostancıyan ve Hrant Bagratyan’ın inisiyatifiyle gündeme gelen «Karabağ’ın Tanınmasına İlişkin» yasa taslağına dair  Hükümet Mütalaa Taslağına onayını verdi.
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin Mütalaasında şunlar kaydedildi:
«Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin Bağımsızlığının tanınması, dış etmenler de olmak üzere izleyen gelişmeler hesaba katılarak Ermenistan ve Dağlık Karabağ arasındaki müzakerelerin sonucuna bağlıdır».
Milletvekilleri taslağa gerekçe olarak düştükleri notta, Ermenistan’ın Dağlık Karabağ Cumhuriyetini (DKC),  AGİT Minsk Grubu çerçevesindeki müzakerelerin Karabağ Cumhuriyeti için, ilk elde onun mutabakatıyla  başka bir statü belirleyebileceğinden, tanımadığı belirtmekteler. Azerbaycan, eski AzrSSC sınırları ve Karabağ Otonum Bölgesi sınırları dışındaki her tür çözümü reddetmekte. Madrid ilkeleri ve 2009 sunulan bunların revize edilmiş versiyonun DKC Anayasasıyla çelişkili olduğu, yani kabul edilemez olduğu da milletvekillerinin gerekçesinde yer almakta.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.