İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ANCA’dan ABD’ye Ermeni milletvekiliye karşı saldırıyı kınama çağrısı

ABD Ermeni Davası Konseyi (ANCA) İcra Direktörü Aram Hambaryan,  ABD’yi, HDP Ermeni milletvekili Garo Paylan’a karşı Türk saldırılarını kınamaya çağırdı. Hambaryan, İstanbul’lu Ermeni gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinden önce de benzeri bir çağrı yaptığını hatırlattı.

2 Mayısta TBMM Anayasa Komisyonu’nun oturumunda bir grup milletvekili, HDP Ermeni vekil Garo Paylan’a saldırmıştı. Provokasyon yapmakla suçlandığına rağmen söyledeği tek şeyin “Hayır, öyle değil” olduğunu bildiren Paylan, hak mücadelesi veren bir Ermeni olduğu için kendisine karşı saldırı planlandığını ve linç girişimine maruz kaldığını vurguladı.
Hatırlanacağı üzere, 22 Nisan’da Garo Paylan, 1915 Ermeni SOykırımı sırasında tehcire tabi tutulan ve meçhul durumlarda öldürülen 7 Ermeni milletvekilinin (Krikor Zohrab, Ohannes Vartkes Serengülyan, Nazaret Dağavaryan, Garabed Paşayan, Onnik Tertsakyan, Isdepan Çıracıyan ve Hampartsum Boyacıyan) resimlerini tek tek TBMM’de göstererek, onlar için iade i itibar talebinde bulunmuştu.
6 Mart tarihinde ise Paylan, müslümanların Cuma namazı için Meclis oturumuna ara verildiği gibi Hristiyanların da Pazar ayinleri nedeniyle Pazar günü oturuma ara verilmesini talep etmişti. Talep kabul edilince oturuma 40 dakikalık ara verilmiş, Ermeni milletvekili ise ibatedini yerine getirmek için en yakın kiliseyi ziyaret etmişti.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.