İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘AK Parti olağanüstü kongreye gidiyor’

AK Parti’nin kongreye gideceği, kongre takviminin yarın belirleneceği iddia edildi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında 1 saat 40 dakika süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmazken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Çarşamba günü partisinin MKYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

Öte yandan kulislerde AK Parti’de kongre takviminin şekillendiği, kongrenin Mayıs ayı sonunda olağanüstü toplanacağı konuşuluyor.
CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, MKYK’nın yarın saat 11.00’de bir araya geleceğini aktarırken, hükümete yakınlığıyla bilinen gazetecilerden Abdülkadir Selvi ise, “Evet kongreye gidiliyor” dedi.
Selvi, olağanüstü kongreye gitme çağrısı yapılacağı bilgisini verirken, “Görüşmede kongrede bu işin çözülmesi yönünde ortak karara vardıkları belirtiliyor. Davutoğlu aday olmayacak” diye konuştu.
Davutoğlu’nun istifa etmiş bir başbakan olarak veda etmeyeceğini de söyleyen Selvi, “Kongrede aldığı emaneti, yine kongrede bırakacak. Krizi yumuşatarak, zarif bir şekilde veda etmeyi tercih ediyor. AK Parti ve kamuoyuna ‘Sizinle sorunum yok ama bu işin yürümeyeceği ortaya çıktı. Ben bu işi kongereye teslim ediyorum’ mesajı verecek” dedi.

Yorumlar kapatıldı.