İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Putin, Moskova’da Paskalya ayinine katıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitriy Medvedev, dün gece Moskova’daki Kurtarıcı İsa Katedrali’nde düzenlenen ayine katıldı. Rusya Patriği Kirill’in yönettiği ayine Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de katıldı. Kudüs’ten getirilen kutsal ateş ayinde inananların mumlarını tutuşturdu. Ortodoksların en önemli bayramlarında sayılan Paskalya, bir hafta boyunca kutlanıyor. Yunan kökenli Paskalya kelimesi ‘kurtuluş’ anlamına geliyor.

***
Ortodoks Hristiyan alemi, 40 günlük büyük orucun ardından bugün Hz. İsa’nın yeniden dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramı’nı karşıladı. Paskalya Ayini’ne katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir mesaj yayınlayarak, Ortodoks Hristiyanların ve Rusya halkının Paskalya Bayramı’nı kutladı.
Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Putin, “Paskalya, milyonlarca inananın kalbindeki en iyi duyguları uyandıracak, inananları Ortodoksluk’un manevi değerleriyle yüzyıllardır devam eden tarihi ve kültürel geleneklerin etrafında birleştirecek” ifadelerini kullandı.
Putin, Rusya Ortodoks Kilisesi’nin eğitim ve yardım konularıyla toplumun ahlaki temellerinin güçlendirilmesinde ve genç nesillerin eğitiminde oynadığı role de vurgu yaptı. 
PUTİN VE MEDVEDEV KURTARICI İSA KATEDRALİ’NDEYDİ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitriy Medvedev, dün gece Moskova’daki Kurtarıcı İsa Katedrali’nde düzenlenen ayine katıldı. Rusya Patriği Kirill’in yönettiği ayine Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de katıldı. Kudüs’ten getirilen kutsal ateş ayinde inananların mumlarını tutuşturdu.
‘KURTULUŞ’ ANLAMINA GELİYOR
Ortodoksların en önemli bayramlarında sayılan Paskalya, bir hafta boyunca kutlanıyor. Yunan kökenli Paskalya kelimesi ‘kurtuluş’ anlamına geliyor.
Paskalya, perhizle geçen 5 haftalık bir dönemi kapsıyor. Paskalya gününde de hazırlıklar sona eriyor. İnananlar, bayram için özel çörekler hazırlıyor, boyalı Paskalya yumurtası haşlıyor, mum yakıyor. Yumurtaların kırmızıya boyanması Hz. İsa’nın kanını sembolize ediyor.

Tamamını oku: http://tr.sputniknews.com/rusya/20160501/1022478592/putin-moskova-paskalya-rusya.html#ixzz47Oh1JgNw

Yorumlar kapatıldı.