İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İspanya yerel yönetimlerinden Ermeni Soykırımı kararı

Hrant Kasparyan
İspanya’da son dönemde Ermeni Soykırımı’nı resmen tanıyan yerel yönetim sayısı 10’a yükseldi. İspanya’nın Carcaixent, Alaquas ve Elda kent meclisleri, Ermeni Soykırımı’nı resmen tanıyan karar tasarılarını oy çokluğuyla kabul etti. Karar tasarıları, kent konseylerinde yer alan siyasi parti temsilcileri tarafından kent meclisi gündemine de getirilerek 27 ve 28 Nisan 2016 tarihlerinde kabul edildi.

Konuya ilişkin olarak Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Alaquas ve Elda kent meclisleri tarafından da kabul edilen tasarı, Carcaixent kent meclisinde önceki gün yapılan oylamada da tüm siyasi parti temsilcilerinin oybirliğiyle kabul edildi.
İspanya’da son olarak 5 Nisan 2016’da kabul edilen karar tasarılarıyla Puente Genil ve La Roda de Andalucia kent meclisleri de Ermeni Soykırımı’nı resmen tanırken, tasarılarda Ermeni Soykırımı konusunda Türkiye’nin sürdürdüğü inkârcılığın kınandığı belirtilerek, İspanyol yönetimlerinin kabul edilen tasarıları örnek alarak Türkiye’ye çağrıda bulunmaları istenmişti.
İspanya’da Bask bölgesel yönetimi, Navarra Eyalet Meclisi, Burjassot Kent Meclisi, Katalonya ve Balear Adaları da dahil olmak üzere, beş yerel yönetim Ermeni Soykırımı’nın yüzüncü yıldönümü vesilesiyle geçen yıl 1915’te insanlığa karşı işlenen suçu kınayarak Ermeni Soykırımı’nı resmen tanımıştı.
Carcaixent, Alaquas ve Elda kent meclislerinin kabul ettiği tasarılarla, İspanya’da son dönemde Ermeni Soykırımı’nı resmen tanıyan yerel yönetim sayısı 10’a yükseldi. (Hrant Kasparyan / Demokrat Haber)

Yorumlar kapatıldı.