İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bülent Pınarbaşı, “İki Erdoğan” yazısında Erdoğan’ın çelişkili açıklamalarına dikkat çekti

Gazeteci Bülent Pınarbaşı, “aliagaekspres.com.tr” için kaleme aldığı “İki Erdoğan” yazısında , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın farklı tarihlerde dile getirdiği çelişkili sözlerini karşılaştırıyor. Pınarbaşı’nın yazısında Erdoğan’ın özellikle şu açıklamalarına yer verildi: “NATO’nun Libya’da ne işi var” diyordu, sonra bir baktık, gemilerimiz/gemiciklerimiz NATO ile beraber orada…” “16 Kasım 2013’te sözde Kürdistan paçavralarının gölgesinde “Bugün Diyarbakır’da tarihi bir gün yaşıyoruz, Kürdistan’a selam olsun” demişti, 1 Aralık 2013’te Muğla’da “biz bayrağımızdan başka hiçbir bayrağa bu ülkede müsade etmedik, etmeyiz” dedi.” “2012’de “Türkçe ile felsefe yapılmaz demek ırkçılıktır”, 2014’te “Türkçe ile felsefe yapılamaz…”

“11 Ağustos 2004 “Ben de Gürcü’yüm. ailemiz Batum’dan Rize’ye göç etmiş bir Gürcü ailesi”, 5 Ağustos 2014 “Benim için ‘Gürcü’dür’ diyenler oldu. Afedersin daha çirkin şeylerle ‘Ermeni’ diyen oldu…”
“Aralık 2010 “Değerli arkadaşlarım benim Milletimin dili tektir.”, Mayıs 2011 “Ben ne tek dil dedim, ne tek din dedim hiçbir yerde benim böyle bir ifadem yok, Çünkü bunlar yalan makinası”, Mayıs 2012 “‘Tek din dedik dil değil, din din.”
“Ağustos 2010 ”AKP hiçbir terör örgütüyle masaya oturmaz. Müzakere yapmaz.”, Aralık 2012 ”Adayla görüşme yaptırırız. Kimlerle? İşte bu işlerle ilgili olan, elemanlarımız vasıtasıyla. Ha bu arada İmralı’yla ilgili, görüşmeler yine olabilir.”
“1993 yılında, Refah Partisi İstanbul İl Başkanı iken verdiği bir röportajda “Türkiye şimdilik buna hazır değil. Başkanlık sisteminin ortaya çıkışı bir özentinin sonucu, ya da Amerikan emperyalizminin bize bir tavsiyesi.”, şimdi söylediklerini yazmaya gerek yok zaten.”
“İki Erdoğan var elimizde. Duruma göre, zevahiri ne kurtaracaksa ona göre söyledikleri şekilleniyor. Bunlardan hangisinin gerçek düşüncesi olduğunu ise bir o, bir de Allah biliyor.”
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.