İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dışişleri: Ermeni Soykırımından yüz yıl sonra da Türkiye yönetiminin zihniyeti değişmedi

Dışişleri bakan yard. Şavarş Koçaryan, Ermeni Soykırımından yüz yıl sonra da Türkiye yönetimi zihniyetinin değişmediğinin itirafıdır. Türkiye cumhurbaşkanı, Türkiye’de yaşayan Ermenilerin ülke yönetimine olan bağımlılığını ve bu yıl 24 Nisan’da gönderdiği inkarcı mesajı Ermenistan’la bağlantılandırarark tehditte bulunmaya çalışıyor. Bu mesaja göre Azerbaycan ne komşu devletlere ne de Ukrayna’ya benzemekte. Geriye Azerbaycan’ın yabancı düşmanlığıyla destabilizasyon ve kan dökme dalgası yayma hezeyanı ve soykırımcı yaklaşımlarıyla Türkiye’yle aynı ve tek devlet olduğunu eklemek kalmaktadır.

***
Ermeni Soykırımından yüz yıl sonra da Türkiye yönetiminin zihniyeti değişmedi. Beyan, Türkiye cumhurbaşkanının son demecini  Tert.am’e yorumlayan Ermenistan Dışişleri bakan yard. Şavarş Koçaryan’dan geldi.
Koçaryan şunları kaydetti:
«Evet demeç, Ermeni Soykırımından yüz yıl sonra da Türkiye yönetimi zihniyetinin değişmediğinin itirafıdır. Türkiye cumhurbaşkanı, Türkiye’de yaşayan Ermenilerin ülke yönetimine olan bağımlılığını ve bu yıl 24 Nisan’da gönderdiği inkarcı mesajı Ermenistan’la bağlantılandırarark tehditte bulunmaya çalışıyor.
Bu mesaja göre Azerbaycan ne komşu devletlere ne de Ukrayna’ya benzemekte. Geriye Azerbaycan’ın yabancı düşmanlığıyla destabilizasyon ve kan dökme dalgası yayma hezeyanı ve soykırımcı yaklaşımlarıyla Türkiye’yle aynı ve tek devlet olduğunu eklemek kalmaktadır.
Hem Ankara hem Bakü’nün benzeri  asabi demeçleri  kendi ırkçı politikaları sonucunda uluslararası alanda derin tecrit içine düşme kabusunun  ifadeleridir».
Türkiye cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın, Ermenistan cumhurbaşkanının, Azerbaycan’la savaşa hazır olduğunu ilan ederek ateşle oynadığını duyurduğunu kaydedelim. Erdoğan bir kez daha Türkiye’de 50 bini Ermenistan’lı olmak üzere 100 bin Ermeni olduğunu iddia etti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.