İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Kongre üyesi: Tüm ülkeler Ermeni Soykırımından ders almalılar

ABD Demokrat Partili Kongre üyesi Whip Steny H. Hoyer (MD), «Bir asır sonra bile bu trajedi aralarında ülkemizde de yaşayan ve ABD’yi musibet ve hoşgörüsüzlükten bağımsız kılma işinde katkı gösterenler de olmak üzere milyonlarca Ermeni’nin gözlerini yaşla doldurmaktadır. Tüm insanlar ve tüm halklar bağnazlık ve yabancı düşmanlığını, bunun tehlikeli sonuçlarının bilinciyle yeryüzünden kökten temizlemek için  Ermeni Soykırımından ders almalılar…” dedi.

***
ABD Demokrat Partili Kongre üyesi Whip Steny H. Hoyer (MD) Ermerni Soykırımının 101. Yılına yönelik beyanatta bulundu.
Pazar günü dünyanın 24 Nisan 1915’te Ermeni aydınlarının toplu tutuklanmalarıyla başlayan ve 1.5 milyon Ermeni’nin katliyle zirvesine ulaşan Ermeni Soykırımı kurbanlarını anması gerektiğini kaydeden Kongre üyesi şunları belirtti:
«Bir asır sonra bile bu trajedi aralarında ülkemizde de yaşayan ve ABD’yi musibet ve hoşgörüsüzlükten bağımsız kılma işinde katkı gösterenler de olmak üzere milyonlarca Ermeni’nin gözlerini yaşla doldurmaktadır.
Tüm insanlar ve tüm halklar bağnazlık ve yabancı düşmanlığını, bunun tehlikeli sonuçlarının bilinciyle yeryüzünden kökten temizlemek için  Ermeni Soykırımında ders almalılar.
Ben Ermeni Soykırımı anma törenlerine katılıyorum, özgürlük, demokrasi ve adalet zemininde geleceğini inşa yolunda Ermeni halkının yanında olmayı şeref kabul ediyorum.»
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.