İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Yüzleşme olmadan, soykırımlar bitmez’

HDP Şişli İlçe Örgütü’nün, Ermeni Soykırımı’nın 101’inci yıldönümü nedeniyle düzenlediği anmada, yüzleşme olmadan katliamların bitmeyeceğine vurgu yapıldı. HDP Şişli İlçe Örgütü, 101 yıl önce Ermeni Soykırımı’nın başlangıç noktası olan Şişli Pangaltı’da anma etkinliği düzenledi. Evlerinden gözaltına alınıp, katledilen Ermeni aydınlar, yazarlar, sanatçılar, düşünürlerin fotoğraflarının taşındığı anmada, “Yüzleşme olmadan soykırımlar bitmez” mesajı verildi. Çok sayıda Ermeni’nin katıldığı anmada, Türk devletinin Ermeni Soykırımı ile yüzleşmesi istendi.

Ellerinde katledilen Ermeni aydınların fotoğrafları, “Yüzleşme olmadan soykırımlar bitmez” pankartı açan kitle, çan sesleri ve Ermeni duaları eşliğinde oturma eylemi gerçekleştirdi. Mumların yakıldığı ve kırmızı karanfiller taşındığı anmada, HDP adına açıklamayı HDP Şişli Eş Başkanı Mahmut Çavlı okudu.
HDP İlçe Eş Başkanı Mahmut Çavlı, soykırımla yüzleşmeden soykırımın bitmeyeceğini söyledi. Çavlı, “Egemen kimlikten farklı bir kimliğe sahip olup, resmi devlet politikasına boyun eğmeyen, diz çökmeyen tüm toplumsal kesimler, devletin imha politikasıyla karşı karşıya bırakıldı” dedi.
Ermenilerin “tehcir” adı altında ölüme götürüldüğünü hatırlatan Çavlı, “Soykırım o noktada bitmedi, mallarına el konulmasıyla, diğer Müslüman olmayan halklarla birlikte, Hrant Dink, Sevag Balıkçı ve Maritçi Küçük cinayetleri de soykırımın devamının göstergesidir” dedi. Çavlı, Ermeni halkını saygı ile andıklarını ifade etti.
(Kaynak: ANF – DİHA)

Yorumlar kapatıldı.