İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Elif Akgül Erivan’da: Soykırım 101. Yılında Erivan’da Anılıyor

24 Nisan Erivan
Soykırım Anıtı ve Soykırım Müzesi’nden oluşan Tzirzernakaberd’da sabahın erken saatlerinden devlet töreni gerçekleştirildi. Saat 11.00 itibariyle soykırım anıtı halkın ziyaretine açıldı. Ermenistan hükümeti de saat 12 itibariyle soykırım anıtına geldi. Yaklaşık 3 kilometrelik yolu tırmanarak anıta ulaşan Ermenistanlılar soykırımda öldürülenlerin anısına anıta çiçekler bırakıyor. Taşınan pankart ve giyilen tişörtlerde Türkiye’nin soykırımı tanıması, inkar politikasından vazgeçmesi ve telafi sürecinin başlaması için mesajlar yer alıyor. Soykırım anması bugün (24 Nisan) akşam saatlerine kadar sürecek. Anıt bugün binlerce kişi tarafından ziyaret edilecek (EA/ÇT)

***

Ermeni soykırımının 101. Yılında Erivan’da Kuş Kalesi anlamına gelen Tzitzernakaberd’de toplanan Ermenistanlılar soykırımda öldürülenlerin anısına anıta çiçekler bırakıyor.
Ermeni soykırımının 101. Yılında Erivan’da Kuş Kalesi anlamına gelen Tzitzernakaberd’de anma etkinlikleri başladı.
Soykırım Anıtı ve Soykırım Müzesi’nden oluşan Tzirzernakaberd’da sabahın erken saatlerinden devlet töreni gerçekleştirildi. Saat 11.00 itibariyle soykırım anıtı halkın ziyaretine açıldı. 
Ermenistan hükümeti de saat 12 itibariyle soykırım anıtına geldi.
Yaklaşık 3 kilometrelik yolu tırmanarak anıta ulaşan Ermenistanlılar soykırımda öldürülenlerin anısına anıta çiçekler bırakıyor.
Taşınan pankart ve giyilen tişörtlerde Türkiye’nin soykırımı tanıması, inkar politikasından vazgeçmesi ve telafi sürecinin başlaması için mesajlar yer alıyor.

Soykırım anması bugün (24 Nisan) akşam saatlerine kadar sürecek. Anıt bugün binlerce kişi tarafından ziyaret edilecek (EA/ÇT)
Elif Akgül
İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon bölümü mezunu. Daha önce İMC TV’de muhabir olarak çalıştı. bianet’in İfade Özgürlüğü haberleri editörlüğünü yapıyor.

Yorumlar kapatıldı.