İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya: Türkiye, Dağlık Karabağ’da savaş çağrısı yapıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Dağlık Karabağ kriziyle ilgili açıklamalarının kabul edilemez olduğunu söyledi…  Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Türk yönetiminin açıklamaları, çok basit bir nedenden ötürü kabul edilemez: Bunlar, barışa değil, savaşa ve çatışmayı askeri yollardan çözmeye yönelik çağrılar. Maalesef mevcut Türk yönetiminin bu tür açıklamalarına artık alıştık” dedi.

***
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Dağlık Karabağ kriziyle ilgili açıklamalarının kabul edilemez olduğunu söyledi. Ermenistan’ın başkenti Erivan’da Eduard Nalbandyan ile bir araya gelen Lavrov, Ankara’dan gelen açıklamaların krizin çözümünü sağlamayacağının altını çizdi.
Karabağ’da çatışmalar
​Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Türk yönetiminin açıklamaları, çok basit bir nedenden ötürü kabul edilemez: Bunlar, barışa değil, savaşa ve çatışmayı askeri yollardan çözmeye yönelik çağrılar. Maalesef mevcut Türk yönetiminin bu tür açıklamalarına artık alıştık” dedi.
‘ATEŞKES ANLAŞMALARI KATİ ŞEKİLDE GÖZETİLMELİ’
Rusya’dan Erdoğan’a ‘Karabağ’ tepkisi: Çatışmayı körüklüyor
Öte yandan Lavrov, Moskova yönetiminin Dağlık Karabağ’daki süresiz ateşkes anlaşmalarının kati şekilde gözetilmesinden yana olduğunu söyledi.
Bakan Lavrov, “Dağlık Karabağ’da şu anda nasıl bir süreçten geçtiğimizi biliyoruz. Bölgedeki şiddetin sona ermesi için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bizzat çaba gösterdi” diye konuştu.
“Bugün için en önemli husus ateşkes anlaşmalarına uymak ve 1994-1995 yıllarında imzalanan anlaşmaların yeniden ihlal edilmesinin önüne geçmek” diye devam eden Lavrov, siyasi çözüm bulunması için her türlü çabayı göstermeye hazır olduklarını kaydetti.
NALBANDYAN: AZERBAYCAN MİNSK GRUBU’NUN TEKLİFLERİNİ REDDETTİ
‘Azeri-Ermeni krizinin Türkiye-Rusya krizi haline getirilme tehlikesi var’
Ermeni Bakan Nalbandyan ise Erivan’ın AGİT Minsk Grubu’ndaki arabulucular tarafından sunulan teklifleri geri çevirmediğini, reddeden tarafın Azerbaycan olduğunu ifade etti.
Nalbandyan, “Bugün Lavrov da teklifleri Ermenistan’ın reddetmediğini teyit etti. Teklifi Kazan’da kabul etmeyen taraf Azerbaycan’dı. Teklifler, Kazan’daki görüşmeden önce Soçi, Moskova, Astrahan, Saint Petersburg ve Paris’te de geri çevrilmişti” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapatıldı.