İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kanada Başbakanı’nın Ermeni Soykırımı açıklaması

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, “Bugün biz 1915 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde Ermeni halkının trajedisini anıyoruz. Hem Kanada Senatosu, hem de Temsilciler Meclisi, bu olayları soykırım olarak tanıyan tasarılar kabul etmiştir. Biz bu soykırımda hayatlarını kaybedenleri anıyoruz, acılar çekenleri hatırlıyoruz ve aralarında Kanada’yı vatan olarak görenlerin de bulunduğu onların nesillerine saygılarımızı iletiyoruz. Bu olayları tanıyarak bu anı ileriye bakma, böyle olayların bir asla tekrarlanmamasını garanti etmek için bizim birlik kararlığımızı güçlendirme konusunda bir fırsat olarak kullanalım…”

***
Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ermeni Soykırımı’nın 101. yılı anma gününde Kanada Ermeni toplumuna hidap eden  bir açıkalamda bulundu. “Asbarez.com” gazetesinin bildirdiğine göre Kanada Başbakanı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün biz 1915 yılında Osmanlı İmaparatorluğu’nun son günlerinde Ermeni halkının trajedisini anıyoruz. Hem Kanada Senatosu, hem de Temsilciler Meclisi, bu olayları soykırım olarak tanıyan tasarılar kabul etmiş.Biz bu soykırımda hayatlarını kaybedenleri anıyoruz, acılar çekenleri hatırlıyoruz ve aralarında Kanada’yı vatan olarak görenlerin de bulunduğu onların nesillerine saygılarımızı iletiyoruz.
Bu olayları tanıyarak bu anı ileriye bakma, böyle olayların bir asla tekrarlanmamasını garanti etmek için bizim birlik kararlığımızı güçlendirme konusunda bir fırsat olarak kullanalım.
Tarihin derslerini unutmayarak geçmişte yaşanan haksızlıkların bizi birbirimizden ayrıldığı takdirde toplumlarımıza hizmet etmemesini hatırlamalıyız.
Bu yıldönümünde dayanışma, saygı ve uzlaşma dayanan barış içinde bir gelecek umuduyla bana katılmalarınız rica ediyorum.”
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.