İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Soykırımı 101. yılında anılıyor

Ermeni Soykırımı’nın 101. yıl dönümünde başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir ve yurtdışında düzenlenecek etkinliklerle soykırım mağdurları anılacak. Ermeni Soykırımı, 101 yıl dönümünde 24 Nisan Pazar günü düzenlenecek etkinliklerle anılacak. 23 Nisan Cumartesi (bugün) Cezayir Toplantı Salonu’nda düzenlenen “Ermeni Soykırımı’nı Anma Forumu”nun ardından 24 Nisan Pazar günü Haydarpaşa, Şişli Ermeni Mezarlığı ve Taksim Tünel Meydanı’nda anma etkinlikleri düzenlenecek.

13.15 Kabataş’tan Haydarpaşa’ya
Pazar günü ilk etkinlik İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon’un çağrısıyla Haydarpaşa’da yapılacak.
Saat 13.15’te Kabataş İskelesi’nde toplanılacak ve 13.30’da Haydarpaşa’ya hareket edilecek.
24 Nisan 1915’te her kesimden İstanbul Ermenileri, ama özellikle aydınlar, şairler, yazarlar, hukukçular, gazeteciler, meslek sahipleri, büyük bir kısmı evlerinden toplanarak Sarayburnu’ndan gemiyle Haydarpaşa’ya oradan da trenlerle ülkenin içlerine gönderildi.
Bu tarih, Ermeni soykırımının başlangıç tarihi olarak kabul ediliyor.
15.30 Şişli Ermeni Mezarlığı
İkinci etkinlik ise 24 Nisan 2011’de, Batman’ın Kozluk ilçesinde zorunlu askerlik yaparken öldürülen Sevag Balıkçı’nın Şişli Ermeni Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında saat 15.30’da yapılacak.
19.15 Tünel
Saat 19.15’te ise 1915’te ve sonrasında hayatını kaybeden soykırım mağdurları Taksim Tünel Meydanı’nda anılacak.
Ankara
Saat 15.00’te Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde 24 Nisan’da tutuklanan ve öldürülen Ermeni aydınların isimleri okunarak soykırım mağdurları anılacak.
İzmir
İzmir’de ise Talat Paşa Bulvarı Sevinç Pastanesi önünde saat 19.00’da toplanılacak.
İzmirliler “101. yılında Ermeni Soykırımını tanıyın, özür dileyin” talebini yükseltecek.

Yorumlar kapatıldı.