İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HDP’li Paylan, ‘Ermeni Mebuslar İçin İade-i İtibar’ İstedi

HDP, ‘Meclis-i Mebusan’da görev yapan 7 Ermeni mebusun öldürülme nedenlerinin araştırılması ve iade-i itibarlarının sağlanması için araştırma açılmasını istedi. HDP, ‘Meclis-i Mebusan’da 1908-1915 yılları arasında mebusluk yapan 7 Ermeni mebusun öldürülme nedenlerinin araştırılması ve iade-i itibarlarının sağlanması için’ Meclis araştırması açılmasını istedi.

7 MEBUS 7 YIL BOYUNCA GÖREV YAPTI
HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Krikor Zohrab, Ohannes Vartkes Serengülyan, Nazaret Dağavaryan, Garabed Paşayan, Onnik Tertsakyan, Isdepan Çıracıyan ve Hampartsum Boyacıyan’ın, 1908-1915 yılları arasında mebusluk yaptığı belirtildi.
“MECLİS İÇİN HAYSİYET MESELESİDİR”
Boyacıyan’ın idam edildiği, diğer vekillerin de Nisan-Mayıs 1915’te gözaltına alınarak değişik zaman ve yerlerde öldürüldüğü ileri sürüdü.
Gerekçede, “Öldürülmelerinin, nasıl ve kimlerin emriyle gerçekleştirildiğinin araştırılması, naaşlarının nerede bulunduğunun tespit edilmesi, usulüne uygun defnedilmesi ve bu Meclis çatısı altında çalışmış mebusların iade-i itibarlarının sağlanması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istiyoruz. Bu, Meclis için bir haysiyet meselesidir.” denildi.

Yorumlar kapatıldı.