İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Jamanak: Karabağ meselesi Rusya’nın kaynaklarını tüketmede Batının aletine dönüşüyor

Batı’nın belli bir itidal gösterdiği fark edilmekte ki bu muhtemelen taktik mahiyet taşımaktadır. Batı’nın Rusya’nın diplomatik başarısızlığa uğramasını bekliyor olması ihtimal dışı değil, tabii kendisi de oldukça ustaca buna katkıda bulunmakta. Batı, Rusya’nın programlarını ileriye taşıyacak kaynakları olmadığına ikna olduğu ihtimal dahilinde, sonuç olarak kaynaklarını gayesiz israf etmesi için bırakmak gerek. Yani Karabağ meselesi, özünde Rusya’nın kaynaklarını tüketmeye yönelik Batı’nın zaten 2 yıldır uygulanan taktik halklarından biri. Tabii ki herşeyden evvel Rusya’nın kendi iradesiyle, çünkü Azerbaycan’ın taaruzu sonrasında Rusya diplomatik taaruza atılmış durumda.

***
Jamanak gazetesi şunları yazmakta:
Ermenistan ve Dağlık Karabağ, Karabağ sorununun çözümü sürecinde, komplocu olarak tanımlanabilecek yeni bir etaba geçti.
İşte bu noktada, yeni müzakere sürecine yönelik cephe savaşının başladığının aşikar olduğu, Batı ve Rusya arasında himaye olarak ifade edilen üçüncü etap başlamakta. Batı’nın belli bir itidal gösterdiği fark edilmekte ki bu muhtemelen taktik mahiyet taşımaktadır.
Batı’nın Rusya’nın diplomatik başarısızlığa uğramasını bekliyor olması ihtimal dışı değil, tabii kendisi de oldukça ustaca buna katkıda bulunmakta. Batı, Rusya’nın programlarını ileriye taşıyacak kaynakları olmadığına ikna olduğu ihtimal dahilinde, sonuç olarak kaynaklarını gayesiz israf etmesi için bırakmak gerek.
Yani Karabağ meselesi, özünde Rusya’nın kaynaklarını tüketmeye yönelik Batı’nın zaten 2 yıldır uygulanan taktik halklarından biri. Tabii ki herşeyden evvel Rusya’nın kendi iradesiyle, çünkü Azerbaycan’ın taaruzu sonrasında Rusya diplomatik taaruza atılmış durumda.
Diğer yandan Moskova’nın yapacak başka birşeyi de yok, zira aksi takdirde Kafkasya’da her geçen gün azalan etkisiyle uzlaşma  durumunda kalmakta (…)
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.