İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan-Rusya İlişkisine ABD’de İlanlarla Dikkat Çekildi

ABD’nin önde gelen gazete ve dergilerine verilen ilanlarla Ermenistan ile Rusya arasındaki ilişkiye dikkat çekildi ve iki ülkenin ittifakının Türkiye ile NATO’nun istikrarını tehlikeye soktuğu belirtildi. ABD’de faaliyet gösteren “Turkish Institute for Progress” adlı kuruluş tarafından verilen ilanlar, Wall Street Journal, Washington Post, The Hill, Weekly Standard gibi gazete ve dergiler ile New York Times ve Politico gibi medya kuruluşlarının internet sitelerinde yayımlandı.

“Ermenistan ve Rusya: Ermenistan Putin’in Rusyası ile beraber” başlıklı ilanda, iki ülke arasındaki ittifakın istikrarı tehdit ettiği vurgulandı. İlanda şu ifadeler yer aldı:
“Türkiye, ABD ve diğer NATO müttefiklerinin yanında güçlü şekilde durmaktadır. Ermenistan ve Rusya arasındaki gelişen ittifak, Türkiye sınırında istikrarı ve güvenliği tehdit etmektedir. Ermenistan’da MiG-29 savaş uçakları, 5 bin asker, hava ve füze savunma sistemleri ile zırhlı araçların bulunduğu 2 Rus askeri üssü yer almaktadır. Bu sorumsuz ittifak, her geçen gün derinleşmektedir. Türkiye, ABD ve NATO’nun yanında dururken yaptıkları yeni bir ortak hava savunma anlaşması, Ermenistan’ın Rusya’nın yanında yer almayı seçtiğini açıkça ortaya koymaktadır.”
Bir başka ilanda da bölgedeki istikrarın küresel önceliklerden olduğuna işaret edildi ve Ermenistan ile Rusya ittifakının bunu tehlikeye soktuğu aktarıldı. İlanda şunlar kaydedildi:
“Türkiye Cumhuriyeti, ABD ve NATO’nun vazgeçilmez müttefikidir. Güvenlik ve istikrar, bu bölgede küresel önceliklerdir. Ermenistan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki genişleyen ittifak, istikrarsızlığa ve sıkıntıya yol açan bir trenddir. Gümrü ve Erebuni’deki Rus askeri üslerinde MiG-29 savaş uçağı filosu, hava ve füze savunma sistemleri, saldırı helikopterleri ve askerler bulunmaktadır. Geçen aralık ayında ortak bir hava savunma anlaşması yapılmıştır. Bu sorumsuz ittifak, Türkiye ve NATO’nun istikrarını tehlikeye atmaktadır.”

Yorumlar kapatıldı.