İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’da 23 Nisan’da «Soykırım Suçuyla Mücadele» Global Forum gerçekleştirilecek

Soykırımı Müze Enstitüsü Direktör yard. Suren Manukyan, ʺSadece bizim başımıza gelen talihsizlikle sınırlı kalmıyoruz. Soykırımların tekrarının istisna edilmesi mücadelesinin öncüleriyiz. İki yılda bir gerçekleştirilecek forum (bir sonraki sefer 2018’de) daimi bir formata dönüşebilir ve dünyanın birçok tanınmış siyaset bilim adamını yan yana getirebilirʺ dedi. Manukyan 24 Nisan’da yapılacak «Aurora» Ödül Töreninin de ses getireceğini kaydetti. ʺBu iki etkinlik geçen yıl tutulan yolun mantıki devamıdır” dedi.

***
Erivan’da 23 Nisan’da «Soykırım Suçuna Mücadele» Dünya Global Forumu gerçekleştirilecek. Bilgi, 18 Nisan’da düzenlenen basın toplantısında Ermeni Soykırımı Müze Enstitüsü Direktör yard. Suren Manukyan’dan geldi.
Manukyan açıklamasında etkinliğin Ermenistan’ın kendini dünyadaki tüm soykırımlara karşı mücadele eden bir ülke olarak ilan etmesinden ötürü çok önemli olduğunu kaydederek ʺSadece bizim başımıza gelen talihsizlikle sınırlı kalmıyoruz. Soykırımların tekrarının istisna edilmesi mücadelesinin öncüleriyiz. İki yılda bir gerçekleştirilecek forum (bir sonraki sefer 2018’de) daimi bir formata dönüşebilir ve dünyanın birçok tanınmış siyaset bilim adamını yan yana getirebilirʺ dedi. Manukyan 24 Nisan’da yapılacak «Aurora» Ödül Töreninin de ses getireceğini kaydetti.
Manukyan şunları da belirtti:
ʺBu iki etkinlik geçen yıl tutulan yolun mantıki devamıdır. Geçtiğimiz yıl kurban-halk olarak değil, mücadele eden halk olarak kendimizi ortaya koymaya çalıştık. Bu mücadele diğer halklara yardım ettiğimiz insani ve suçluların cezalandırılası ve soykırım suçunun engellenmesi çağrısı hukuki olmak üzere iki cepheye ayrılmaktadırʺ.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.