İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik ve Papa Midilli’den İnsanlığa Çağrı Yaptı

Sabah saat 10.20’de Midilli Havalimanına inen Papa’yı Yunan Başbakanı Aleksis Çipras, Patrik Bartholomeos ve Atina Başepiskoposu İeronimos karşıladı. Birlikte Moria sığınmacı karşılama merkezini ziyaret eden Başbakanı ve üç din adamını ilk karşılayan ailelerinden kopmuş çocuklar oldu. Çocuklar, çizdikleri resimler ve panolarla Kuzey Avrupa’da bulunan ailelerine kavuşmak istediklerini belirttiler. Üç din adamı üç sığınmacı ailesiyle öğlen yemeği yedi ve sorunlarını dinledi.

Papa bütün sığınmacılara seslenirken “Yalnız değilsiniz. Yunan halkı çektiği zorluklara rağmen büyük bir fedakarlıkla bu zor durumun üstesinden gelmek için çaba gösteriyor. Buraya sizi tanımak, problemlerinizi, isteklerinizi dinlemek için geldim. Kardeşlerim Patrik ve Atina Başepiskoposu ile sesinizi bütün dünyaya dinletmek için geldik. Bu sorunu ancak hep beraber el ele verirsek çözebileceğiz” dedi ve konuşmasını Yunan halkına hitap ederek “euharisto” (teşekkür ederim) diyerek sonuçlandırdı.
Patrik Bartholomeos “Buraya gözlerinizin içine bakmak için geldik. Sizden korkanlar gözlerinize bakmadılar, çocuklarınızı görmediler. Denizlerimiz bir mezara dönüşmemeli, barış denizleri olmalıdır” dedi.
Çipras “Halkımız insanca davranmaya devam ediyor, bununla da gurur duyuyorum. Hem de Hristiyan Avrupa’nın adına duvarların örüldüğü bir dönemde. Bu yüzden bu tarihe geçecek ziyaretinizin sembolik değeri büyük. Sizlere candan teşekkür ediyorum” dedi.
Başepiskopos İeronimos, Patrik ve Papa’ya sığınmacı sorununu bütün dünyaya duyuracak olan bu ziyaretleri için teşekkür etti.
Patrik, Papa ve Başepiskopos yalnız göçmen krizine çözüm bulunması için değil bu krizi doğuran nedenlerin de ortadan kaldırılmaları için Moria kampındaydı.
Papa, yanına kurayla seçilmiş aralarında 6 çocuğun da bulunduğu 12 sığınmacı alarak saat 3.00’te Midilli’den ayrıldı. – Şmemeli

Yorumlar kapatıldı.