İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kıbrıs’taki Ermeni Toplumu Ermeni Soykırımının uluslararası tanınması konusunda iyimser

Ermeni Toplumu’nun Temsilciler Meclisindeki temsilcisi Vartkes Mahdessian, son yıllarda Ermeni Soykırımının tanınması konusunda olumlu adımların atılmasından dolayı Kıbrıs’taki Ermeni toplumunun iyimser olduğunu söyledi. Temsilciler Meclisi’nin perşembe günkü genel oturumuna hitap eden Mahdessian, Ermeni Soykırımın 101’inci yıl dönümüne değindi ve şu ana kadar, sekizi 2015 yılında,  toplam 29 ülkenin soykırımını tanıdığını belirtti.

Mahdessian, 2015 yılında kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla yeni dinamikler yaratıldığını bu yılı Ermeniler için çok önemli bir yıl olarak niteledi.
Mahdessian, devamla, beş ülkenin Ermeni Soykırımının reddini suç olarak kabul ettiğini ve bunun Ermeniler için yeni yollar açtığını vurguladı.
Kıbrıs’ın ilk Avrupa ülkesi ve dünyada ikinci ülke olarak Temsilciler Meclisi’nde bir kararı onaylayarak, Ermeni Soykırımını tanıdığına işaret eden Mahdessian, Kıbrıs’ın ayrıca, Ermeni Soykırımının reddini suç olarak da kabul ettiğini söyledi.
Mahdessian, Ermenilerin 1974 yılında Türk işgalinden beri bölünmüş olan Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi amacıyla Kıbrıslılarca yapılan çabalarla destek ve dayanışma içinde olduklarını belirtti.
KHA/JV/MHY/2016
Kıbrıs Haber Ajansı

Yorumlar kapatıldı.