İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Connecticut Eyalet Senatosu’nda Sözde Soykırım Yasa Tasarısı

Connecticut Eyalet Senatosu’nda oyalamaya sunulacak olan yasa tasarısında Nisan ayının “soykırımı anma ayı” ilan edilmesi önerilmekte. Connecticut Eyalet Senatosu’nda oylanacak olan 438 no’lu tasarının 75. maddesi içinde her ne kadar Ermeni sözcüğünü barındırmasa da asılsız Ermeni iddiaları doğrultusunda Sözde soykırımın yıldönümü olan Nisan ayının “soykırımı anma ayı” ilan edilmesini öngörmekte. Tasarının Eyalet Senatosu’ndan geçmesi durumunda Connecticut’da Nisan ayları “soykırımı anma” ayı ilan edilecek ve ay boyunca pek çok Türkiye karşıtı etkinlik düzenlenecektir.

Government Administration & Elections Committee adlı komiteye sunulan tasarının geçmesini engellemek için Türk Amerikan toplumu, Connecticut Eyalet Senatosu Başkanı H.E. Martin M. Looney ve Başkan Yardımcısı Senatör Steve Cassano’ya telefon ve email yolu ile ulaşarak tasarıya olan tepkilerini dile getirmeye başladı.

Connecticut Eyalet Senatosu Başkanı H.E. Martin M. Looney ve Başkan Yardımcısı Senatör Steve Cassano’nun iletişim bilgileri şöyle:
H.E. Martin M. Looney
President Pro Tempore
Connecticut State Senate
Legislative Office Building, Room 3300
Hartford, CT 06106-1591
860-240-8614
860-240-0375
http://www.senatedems.ct.gov/Looney.php
Senator Steve Cassano
Assistant President Pro Tempore
Chair, Government Administration & Elections Committee
Connecticut State Senate
Legislative Office Building, Room 2200
Hartford, CT 06106-1591
860-240-5302

Yorumlar kapatıldı.