İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Garo Paylan Beşiktaş Maçında Polis Şiddetini Meclis’e Taşıdı

Garo Paylan, İçişleri Bakanı Ala’nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde Vodafone Arena’nın açılışında oynanan Beşiktaş-Bursapor maçı öncesi polisin taraftarlara uyguladığı şiddeti sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, dün Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena’nın açılış maçı Beşiktaş-Bursaspor arasındaki müsabaka öncesinde polisin Beşiktaş taraftarına uyguladığı şiddeti Meclis’e taşıdı.
İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Paylan, soru önergesinde şu noktalara dikkat çekti:
“11 Nisan 2016 günü, Beşiktaş’ın yeni açılan stadı Vodafone Arena’da ilk kez oynanacak olan Beşiktaş-Bursaspor maçı öncesi polis, stadın etrafında bulunan taraftarlara yoğun bir şekilde biber gazı ve tazyikli su sıkarak müdahale etmiştir.
“Basında yer alan haberlerde ‘emniyet bariyerinin yıkılmaması ve can güvenliğinin korunması’ için polisin önce uyarı yaptığı, ardından ise müdahale ettiği belirtilmektedir.
 “Ayrıca, emniyet güçlerinin taraftarlara tokat attığı, ardından da gözaltına almaya çalıştığı haberleri de basına yansıdı.
“On binlerce insanın bulunduğu Vodafone Arena ve çevresinde yoğun gazdan etkilenenler arasında birçok çocuk ve yaşlı da vardır.
Sorular
* “Emniyet bariyerinin yıkılmaması ve can güvenliğinin korunması” için genç yaşlı demeden oraya gelen taraftarların üzerine emniyet güçlerinin gaz ve su sıkmasının tam olarak gerekçesi nedir?
* Aralarında birçok çocuk ve yaşlının da bulunduğu on binlerce insanın maçı izlemek için geldiği Vodafone Arena’da ve bir o kadar da kalabalık olan stadın çevresinde, stadın konumu da düşünüldüğünde, yapılan müdahalenin ardından yaşanabilecek bir izdiham riskini emniyet güçleri göz önüne almış mıdır? Yaşanabilecek bir izdihamın önlenmesi için emniyet güçleri ne gibi önlemler almıştır?
* Beşiktaş taraftarına, emniyet güçleri tarafından orantısız müdahale edildiğini düşünüyor musunuz?
* Vodafone Arena önünde ne yaşandığının ayrıntıları ve taraftara neden bu şekilde müdahale edildiği tarafınızca araştırılacak, ihmali olan emniyet güçleri hakkında soruşturma açılacak mıdır? (EKN)
Manşet görseli: Twitter / @KartalloCom

Yorumlar kapatıldı.