İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’dan Türkiye’ye suçlama

Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Şavarş Koçaryan Türkiye’nin “İslami dayanışmayı” manipüle ederek Güney Kafkasya bölgesinde istikrarsızlık yaratmaya çalıştığını iddia etti… Koçaryan’ın şu ifadelerine yer verdi: “Türkiye Dışişleri Bakanı İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında yaptığı konuşmada İslamî dayanışmayı manipüle ederek Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki savaşına dini motif vermeye çalıştı. Türk yetkililerin mevcut politikası bölgede ve bu ülkenin içinde istikrarsızlık, terör ve kan dalgası yayılmasını neden oluyor. Bu kışkırtıcı açıklamasıyla Türk Bakan bu istikrarsızlığı Güney Kafkasya’ya bölgesine yaymak istiyor” dedi. “Ankara’nın her ne pahasına olursa olsun Karabağ sorununda Azerbaycan’ı desteklemeye çalışması çözüm sürecine sadece zarar verecektir. Bakü hükümeti tarafından 02-05 Nisan’da Karabağ-Azerbaycan temas hattında başlatılan silahlı eylemler ve bu bağlamda Türk tarafının yaptığı kışkırtıcı ifadeler bunun açık kanıtıdır”

***
Ermenistan, Türkiye’nin Karabağ sorununu dini temellere dayandırmaya çalıştığını
Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Şavarş Koçaryan Türkiye’nin “İslami dayanışmayı” manipüle ederek Güney Kafkasya bölgesinde istikrarsızlık yaratmaya çalıştığını iddia etti.
Şavarş Koçaryan’ın bu bildirisi Salı günü Ermenistan Dışişleri Bakanlığı basın servisi tarafından yayınlandı.
Interfax ajansı konu ile ilgili Koçaryan’ın şu ifadelerine yer verdi:
“Türkiye Dışişleri Bakanı İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında yaptığı konuşmada İslamî dayanışmayı manipüle ederek Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki savaşına dini motif vermeye çalıştı. Türk yetkililerin mevcut politikası bölgede ve bu ülkenin içinde istikrarsızlık, terör ve kan dalgası yayılmasını neden oluyor. Bu kışkırtıcı açıklamasıyla Türk Bakan bu istikrarsızlığı Güney Kafkasya’ya bölgesine yaymak istiyor” dedi.
“Ankara’nın her ne pahasına olursa olsun Karabağ sorununda Azerbaycan’ı desteklemeye çalışması çözüm sürecine sadece zarar verecektir. Bakü hükümeti tarafından 02-05 Nisan’da Karabağ-Azerbaycan temas hattında başlatılan silahlı eylemler ve bu bağlamda Türk tarafının yaptığı kışkırtıcı ifadeler bunun açık kanıtıdır” açıklamasında bulundu.
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, “Geleneksel olarak Ermenistan’la dostluk ilişkileri içinde olan Müslüman ülkelerin, Türkiye’nin gerçek amaçlarının farkında olduklarını ve Ankara’nın provokasyonlarına gelmeyeceklerine” inandıklarını dile getirdi.
Geçen hafta Ermeniler Katolikosu Garegin II ve Great House Katolikosu, Karabağ halkına destek için Dağlık Karabağ’ı ziyaret etmek niyetinde olduklarını açıklamışlardı.

Yorumlar kapatıldı.