İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Ermeni Davası Konseyi, Azerbaycan’ın saldırılarına sessiz kalan Kerry’yi eleştirdi

Amerika Ermeni Davası Konseyi’nin (ANCA) Batı  Kolu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Karabağ’da Azerbaycan’ın işlediği savaş suçlarıyla ilgili sessizliğini eleştirdi. ANCA, Uluslararası Siyaset konularının ele alındığı Pasifik Konseyinde Salı günü konuşma yapan Kerry ile bir araya geldi. ANCA temsilcileri, Karabağ’da meydana gelen çatışmalardan sadece günler önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmüş olan John Kerry’nin, Azerbaycan’ın gittikçe artan saldırganlığını net bir şekilde kınamadığından dolayı duydukları endişeyi Pasifik  Konseyine katılanlar ile hazır bulunan gazetecilerle paylaştı.

ANCA’nin yaptığı açıklamada, “Bu diplomasi başarısızlık, gittikçe daha otoriterleşen Azerbaycan’a destek niyetinde olup Cumhurbaşkanını, uluslararası camianın karşı çıkmayacağından emin olarak savaş yolunu seçmeye teşvik etti.” ifadelerine yer verildi.
Temsilciler, ayrıca Aliyev’in güçleri tarafından sivil vatandaşlara  uygulanan işkence olayları, özellikle yaşlı çiftin gaddarca öldürülmesi ile kulaklarının kesilmesi ve en az üç Ermeni askerin başlarının kesilmesiyle ilgili soruşturma yürütme çağrısında bulundu.
Hatırlanacağı üzere 1-2 Nisan gecesi Dağlık Karabağ -Azerbaycan temas hattında şiddetli çatışmalar başlatan Azerbaycan, sadece Ermeni silahlı kuvvetlerinin mevzilerini değil, sivil yerleşim yerlerini de devamlı ateş ve bombardımana tabi tutmuştu.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.