İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa Yezidileri, Azerbaycan’a karşı mahkemeye başvurabilir

Artsakh’ta (Dağlık Karabağ) yaşanan çatışmalarda şehit olan Yezidi asker Kyaram Sloyan’ın Cenazesi 6 Nisan’da memleketi olan Artaşavan köyünde toprağa verildi. Oğlunun gaddarca öldürülmesinden sonra yine de kendini ayakta tutabilen babası Kalaş Sloyan, oğlunu defnettikten sonra intikamını almak için hemen Artsakh’a gönüllü olarak gitmeye karar verdi. Hasım, Kyaram’ı özellikle vahşi bir şekilde öldürdükten sonra kafasını kesmişti. Ermenistan kaynaklı “İravunk” gazetesine konuşan Yezidi cemaatinin üyesi Roman Avdoyan, Avrupa’da faaliyet gösteren birçok Yezidi kurumların, bu cinayetle ilgili Lahey Uluslararası Mahkemesine başvurmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Kurumlar, sadece Kyaram’ın öldürülmesi için değil, ayrıca çatışma günlerinde Karabağ’da öldürülen çocuk ve kendi evlerinde katledilen yaşlılar için de Azerbaycan’a karşı suç duyurusunda bulunmak istiyor.
Avdoyan, “Artsakh’ta yaşanan olaylar, sadece Ermenistan’da yaşayan Yezidiler tarafından değil, tüm dünya Yezidileri ve farklı Avrupalı kurum ve kuruluşlar tarafından kınandı. Burada yaşayan tüm etnik azınlıklar, Ermenistan’da yaşanan olaylara karışmalı. Barışsa biz de rahat yaşarız, savaşsa bizim için de savaştır.
Her ne kadar da Azerbaycan propagandası suçu Ermenilere atarsa, yine de bütün yaşananlarda tek suçlunun Azerbaycan olduğu herkes biliyor.” diye konuştu.
Yezidi cemaatinin temsilcisi, her zaman olduğu gibi yine Ermenilerin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı. Doksanlarda ve daha önceleri Büyük Vatansever Savaşında yaptıkları gibi yine Ermenilerle birlikte savaşacaklarını dile getiren Avdoyan, Yezidilerin henüz çözülmemiş sorunları olduğunu hatırlatarak, “Bir başkasının acısını, ancak kendisi de o acının içinde olan anlar” diye ekledi.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.