İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’ın “Fuzuli’yi geri aldık” iddiası ve sahte ispatlar

Fuzuli’yi “geri aldıklarına” inandırmaya çalışan Azerbaycanlı askerler, “Fuzuli” diye yazan tabelanın demir iskeletine çıkarak “çektikleri” resmi paylaştı. Fakat resimde Azerbaycan’lı askerlerin ayakları havada kalmışken, askerlerden birisinin de birden ‘iki sağ eli” olduğu göze çarpıyor. Üstelik, Azerbaycanlıların üzerinde resim çektikleri tabela, 1996 tarihinde kaldırılmıştır.

***
Azerbaycanlı muvazzaf ve gönüllü askerlerin, Karabağ’ın Fuzuli bölgesini ele geçirdikleri iddia edildi. Sözde zaferi kanıtlayan resimler,  Azerbaycan basının ve sosyal medyasında aktif bir şekilde paylaşılmaya devam ediyor. İşte bunlardan bir tanesi ki bilgisayar programıyla hazırlanmış olduğu apaçıktı.
Fuzuli’yi “geri aldıklarına” inandırmaya çalışan Azerbaycanlı askerler, “Fuzuli” diye yazan tabelanın demir iskeletine çıkarak “çektikleri” resmi paylaştı. Fakat resimde Azerbaycan’lı askerlerin ayakları havada kalmışken, askerlerden birisinin de birden ‘iki sağ eli” olduğu göze çarpıyor.
Üstelik, Azerbaycanlıların üzerinde resim çektikleri tabela, 1996 tarihinde kaldırılmıştır.
Azerbaycanlı kaynaklar, onlar Taliş ile Cabrayili de “ele geçirip”, Taliş’te Azerice tabela bile yerleştirdiklerini  iddia etti. Fakat hem Ermeni medyası, hem bölgede bulunan yabancı gazeteciler, bu haberlerin gerçek olmadığını ve sözkonusu bölgelerin Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin kontolü altında bulunduğunu bildiriyor.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.