İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Stockholm’de protesto edildi

Ermenistan’ın saldırıları sonucu Azerbaycan yerleşim birimlerinde yaşanan sivil kayıplar, İsveç’in başkenti Stockholm’de protesto edildi. Sergels Torg Meydanı’nda toplanan yaklaşık 100 kişi, taşıdıkları Azerbaycan, Türkiye ve Türkmen bayraklarıyla Ermenistan’ı protesto etti. Gösteride pankartlara İngilizce, İsveççe ve Azerbaycan Türkçesiyle Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’dan bir an önce çıkması talebi yazıldı. Göstericiler sık sık “Karabağ bizimdir, bizim kalacak”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde slogan attı. (İşe bak Kıbrıs bir yana Karadağı, Kosova’yı tanımakta zorluk çekmeyenler iş Karabağ’a gelince makas değiştiriyorlar. HYETERT)

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Azerbaycanlı gazeteci Sadıqbeyli Rahim Telman, Azerbaycanlı, Türk, Uygur ve Türkmen yurttaşlarla birlikte nisan ayı başında Ermenistan’ın başlattığı savaşı protesto etmek amacıyla eylem yaptıklarını söyledi.
Telman, Ermenistan’ın işgali altında bulunan Azerbaycan topraklarının bir an önce kurtarılmasını istediklerini belirtirken, eyleme destek veren İsveç Azerbaycanlılar Birliği, İsveç Azerbaycan Federasyonu, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD), İsveç Uygur Maarif Derneği, İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu ve vatandaşlara teşekkür etti.
UETD İsveç Başkanı Özer Eken ise ”Ermenistan’ın işgal ettiği toprakları derhal Azerbaycan’ın geri vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Türk milleti olarak her zaman Azerbaycan’ın yanındayız” dedi.

Yorumlar kapatıldı.