İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hollandada yapılan Türk çeşmesine Ermeni itirazı

Hollanda’nın Hengelo ilinde yapılan Türk çeşmesine, Ermeni asıllı siyasilerden itiraz geldi. Hollanda’nın Hengelo şehriyle Yozgat Megakent Belediyesinin kardeş şehir ilan edilmesine lider olan ve faaliyetlerini bu doğrultuda sürdüren Hengelo-Yozgat Vakfı, bu kez Hollanda Yozgatlılar Federasyonu ile ortak bir proje geliştirerek Türklerin Hollanda’ya Gelişinin 50. Yılı hatırasına şehir merkezine bir Türk çeşmesi yaptırdı.  Hollanda’nın halka açık ilk Türk çeşmesi olarak tarihe geçmeye yapılan projeye ilk itiraz, çeşmenin açılışına bir kaç hafta kala Ermeni asıllı (CDA Almelo) Encümen Üyesi Robin Gelici tarafından geldi,
ileri ki zamanlarda encümen azasının itirazını savunan Hollanda CDA Milletvekili Pieter Herman Omtzigt ve eşi Ayfer Koç, Hengelo Belediye Başkanı Sander Schelberg’e çeşmenin açılış tarihini, sözde Ermeni soykırımını yâd gününe isabet gelmesi amacıyla uygunsuz bulduklarını duyurdu .

PROJE DANIŞMANI COŞKUNSU: “AVRUPA’NIN UMUMA AÇIK İLK TÜRK ÇEŞMESİ OLACAK”
Konuyla alakalı açıklama yapan Fetihce Proje Danışmanı Fetih Feytullah Coşkunsu, Çeşme projesinin, Hollanda’nın, üstelik Avrupa’nın umuma açık ilk Türk çeşmesi olması nedeni ile tarihi bir ehemmiyet taşıdığını ifade ederek “Ümit ediyoruz ki Hollanda’da hayatını sürdüren tüm toplulukların Hengelo’ya gelip benzer kaynaktan su içmesi, Hollanda toplumunun takım ve beraberliğine işaret edecektir. Benzer sürede bu çeşme, Türkiye’mizin bu coğrafyayla yüzyıllardan beri aynı ritimde devam diyaloğunu simgeleyecektir. Iştirak Eden itiraz ise gereken mercilerle değerlendirilir ve ne gerekiyorsa o yapılır” diye konuştu .
Hengelo-Yozgat Vakfı, Hollanda’nın Hengelo ilinde yapılan çeşmenin açılış tarihini 24 Nisan 2016 olarak izah etmişti .

http://www.haberport.com/dunya/hollandada-yapilan-turk-cesmesine-ermeni-itirazi-h150264.html

Yorumlar kapatıldı.