İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cephe hattında Azerbaycan’a Türkiye’den gönderilen askeri eğitmenler ve kiralık askerler yardım ediyor

Cephe hattında Azerbaycan güçlerine Türkiye’den gönderilen komutan ve kiralı askerler yardım ediyor. Sınırdaki gerginlik ile ağır silahların kullanılmasıyla devam eden şiddetli çatışmalar, Türk internet gazetelerinin dikkat merkezinde kalıyor. Birçok gazetelerin resmi sayfaları (Hurriyet, Milliyet, Sabah, HaberTurk),Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görüştüğünü yazıyor.

Davutoğlu, Türkiye hükümeti ile halkı adına Azerbaycan’a taziye mesajı ileterek dayanışmalarını bildirdi. “Davutoğlu, Karabağ çatışmasının çözülmesi için Türkiye’nin, Azerbaycan’a her zaman destek verdiğini bir kez daha vurguladı.
Davutoğlu “Ülkemizin Yukarı Karabağ sorununun Azerbaycan’ın toprak  bütünlüğü, egemenliği ve uluslararası tanınmış sınırlar temelinde çözüme  kavuşturulması yönünde her türlü desteği sağlamaya ve haklı davasında tüm  imkanlarımızla Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.
Edinen bilgilere göre, cephe hattının güney doğusunda Azerbaycan güçlerine Türkiye’den gönderilen  askeri eğitmenler ve kiralık askerler yardım ediyor.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.