İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HDP’li Paylan’dan Davutoğlu ve Erdoğan’a: Sözleriniz Ermenileri tedirgin ediyor

HDP’nin Ermeni vekili Garo Paylan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarının Ermeni toplumunu ‘hedef haline getirdiğini’ ve ‘Ermenileri tehdit eden’ kişileri cesaretlendirdiğini söyledi.Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği ABD ziyareti kapsamında gerçekleşen Türk İslam Merkezi’nin açılışında konuşmuş, Brookings Enstitüsü’nde protesto edilişine değinirken 1985 yılından beri pek ortalıkta görünmeyen Ermeni terör örgütünü işaret ederek “ASALA da oradaydı” demişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Rusya ziyaretini ve Suriyeli Kürtlerin Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Rusya’nın başkenti Moskova’da açtığı temsilciliği “Ermeni çeteler gibi Rusya’yla işbirliği yapıyorlar. Gidip Moskova’da temsilcilik açıyorlar” sözleriyle eleştirmişti.
‘Ermeni kelimesi halen bir küfür olarak kullanılıyor’
Yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun söz konusu ifadelerinin Ermenileri hedef haline getirdiğini belirten Paylan, “Bir toplumun adının ‘örgüt’, ‘çete’ gibi kelimelerle mütemadiyen bir arada kullanılması bahsi geçen Ermeni toplumunu kriminalize etmeye çalışmaktır. Abluka altındaki kentlerde, güvenlik güçlerince yazılan duvar yazılarında da gördük ki, Türkiye’de ‘Ermeni’ kelimesi halen bir küfür olarak kullanılmaktadır” ifadelerini kullandı.
‘Ermenilerin tedirginliği artıyor’
Paylan açıklamasına şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın ifadeleri ise bu gibi olayları desteklemekte, Ermenileri hedef alan, tehdit eden kişileri cesaretlendirmektedir. Ayrıca bu ifadeler, nefret söyleminin ilk hedefleri arasında yer alan, saldırılara maruz kalan ve hatta nefret cinayetleriyle kayıplar veren bir toplum olarak Ermenilerin tedirginliğini artırmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ermeni bir milletvekili olarak, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın bu ifadelerini kınıyor, tekrar etmemesini ümit ediyorum.”
Erzurum’da ‘hoşgörü rüzgarları’: Kurtuluş gününde cami yakan ‘temsili Ermeniler’ öldürüldü
‘Oku bakayım; hain!’: Ders kitaplarında Ermeniler yine hedef oldu
‘1,5 milyon Ermeni Gelibolu’da bir kez daha öldürülecek’

Yorumlar kapatıldı.